Renderowanie po wystabilizowaniu
#1
Witam !

Jest to mój pierwszy post na forum więc prosiłbym o wyrozumiałość :)

Mój problem polega na stabilizowaniu ujęć, nie tylko wbudowanym w vegasa stabilizatorem, ale także pluginem takim jak prodad mercalli v.2

Używam wersji vegasa 11 pro.

Przy stabilizowaniu stabilizatorem sony, wszystko jest super, obraz na podglądzie miodzio, problem pojawia się po wyrenderowaniu. Pojawiają się skoki i materiał jest jeszcze gorszy niż przed wystabilizowaniem.


W przypadku mercalli, do czasu renderowania jest podobnie jak ze stabilizatorem sony, czyli wszystko jest pięknie i miodzio, natomiast po renderowaniu obraz niczym się nie różni od oryginału, tak jak by nie widział efektu.

Spotkał się ktoś kiedyś z takim czymś, jeśli tak to proszę o pomoc.



Pozdr M
Odpowiedz
#2
Na prawdę nikt nie wie jak temu zaradzić ?
Odpowiedz
#3
Ludzie mają już trochę dość tych ogólnikowych pytań.
Jakbyś przeglądnął forum, to byś zobaczył, że zawsze podajemy:
- wersja (build + ilość bitów);
- system operacyjny (ilość bitów);
- ogólna kondycja systemu (wirusy, aktualizacje itd...);
- zainstalowane kodeki;
- materiał wejściowy (odczyt najlepiej za pomocą MediaInfo - chodzi głównie o kodeki);
- ustawienie projektu;
- ustawienia renderu...

Próbowałeś przeinstalować? Przede wszystkim uaktualnić do najnowszych wersji?
Najważniejsze - jeśli masz soft kraczony, to nawet nie pytaj, jak zrobić, żeby było dobrze... Każdy crack ingeruje w pliki systemowe, więc nie dziw się, że występuje problem (nie twierdzę, że jesteś złodziejem, ale nawet jeśli, to się nie chwal, to będzei banan ;)
Odpowiedz
#4
Vegas Pro 11 oryginał, mercalli jedynie pobrany, ale głównie chodzi mi o stabilizację w vegasie.

System 64 bit win 7

Sądzę, że raczej system czysty i zaktualizowany.

Kodeki zainstalowane

Co do reszty, podam później - bo teraz nie mam jak sprawdzić.


Reinstalować próbowałem, nic nie pomaga.
Odpowiedz
#5
Próbowałeś zainstalować najnowszą wersję Vegasa? (obecnie najnowszy build 683)
Daj znać, na jakich plikach pracujesz, bo może problem w kodekach właśnie...

Poprawki do stabilizacji od sony były w build'zie 594/595.
Odpowiedz
#6
Czy przed stabilizacja robiles cos z szybkoscia klipu (tylko ten co chciales stabilizowac)?
Odpowiedz
#7
Nie, materiał jedynie wrzucony na timeline i pocięty ( tylko subclip tworze, żeby całej ścieżki nie stabilizować )

Materiał z sony nex5n - w 50 kl.

Wersja vegas'a build 683

Tutaj ustawienia renderu i projektu

[Obrazek: beznazwy1nlb.jpg]


A o takich skokach mowa :

Odpowiedz
#8
Zmien w opcjach na Variable bit rate i jesli masz karte co wspiera rendering zmien Encode mode na Render using CPU i GPU.
Odpowiedz
#9
Grafika : Nvidia quadro fx 580Nvidia quadro fx 580
Z tego co przed chwilą wygrzebałem wspiera render, jednak w Encode mam do wyboru jedynie :

Automatic
Render using CPU only
Render using GPU is available

Renderowanie na każdym z nich kończy się tym samym, czyli skokami takimi jak na filmiku.
Odpowiedz



   


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości