Po renderingu film się zacina (klatokwanie)
#1
Klatkowanie było już poruszane w wielu wątkach, lecz żadna z podpowiedzi w moim przypadku nie podziałała. Po renderingu wybrane momenty w filmie się zacinają. Tnie tylko urywki, w których jest dużo ruchu i kręcone są jako POV. Reszta ujęć bez zarzutu. Pomaga jedynie użycie funkcji stabilizatora w trakcie obróbki, ale później obraz pływa i jest ucięty (kręcone szerokim kątem). Poza tym nie o to chodzi, żeby nadać stabilizator na cały film. Filmy zgrywałem już na wszystkie sposoby - z funkcjami "disable resample", "reduce interlace flicker" - miało pomóc, nie pomaga.
Orginalne pliki z kamery w różnych filmach: 1920x1080(29fps.) albo 1280x960(48fps.). Kamera: GoPro HD HERO2.
Zapisywałem już do: 1920x1080, 1440x1080, 1280x960, w ustawieniach klatek: 29,970, 48, 50 fps., przy NTSC i PAL'u, "second per keyframe" nie zmieniałem: 5.
Wyprzedzając odpowiedzi - ustawienia sesji są takie same jak renderingu. Zgrywam do WMV 9 (w przypadku AVI dzieje się tak samo). Na podglądzie w sesji jest idealnie. Problem pojawia się po zgraniu.
Tutaj przykład:

0:16/0:23, 0:33/0:40, 0:59/1:10, 1:17/1:33, itd.
Jakieś sugestie?
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Wyrenderowany film zacina się? leymann 3 777 10-21-2015, 19:04
Ostatni post: leymann
  Film się MOCNO zacina. Bandi 5 606 10-07-2015, 18:55
Ostatni post: Bandi
  film po renderingu zacina się hardy 3 1,376 12-18-2013, 22:32
Ostatni post: efix
  Film ciemniejszy po renderingu od pojedynczych klatek KJS 1 1,371 04-16-2012, 22:25
Ostatni post: efix
  Problem zielony EKRAN film się wiesza po renderingu- pomocy hugoss23 2 1,673 02-24-2012, 18:26
Ostatni post: hugoss23
  film po renderingu się zacina lighthunder 2 1,781 11-06-2011, 21:42
Ostatni post: mateuszszar

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości