PRO TYPE TITLE-problem z podglądem
#1
Witam.
Mam mały problem.Przesiadłem się ze starego kompa na którym miałem zainstalowanego XP-ka (32-bit), na nowy.Na nowym mam W7 (64 -bit).Zamieniłem Vegasa na 64bit, mowa cały czas o wersji PRO 10 i tu zaczęły się problemy.
Gdy pracuję w PRO TYPE TITLE, nie mam podglądu "na żywo".Żeby podejrzec' co zmieniłem muszę za każdym razem klikac' na oś czasu.
Co może byc' nie tak?
Proszę o pomoc.
Odpowiedz
#2
Masz na dole przycisk "Sync Cursor to Media Timeline".
Odpowiedz
#3
Pinto chodzi ci o przycisk?
http://imageshack.us/photo/my-images/526/podgldwsv.png/
Odpowiedz
#4
Ja tego dziadostwa nie używam, więc teraz dopiero się zorientowałem, że nie ma tam tego przycisku.
Odpowiedz
#5
Więc co to może byc'...? Może wina softu? Na wcześniejszej wersji wszystko śmigało prawidłowo a tu zonk....
Może ktoś miał kiedyś taki problem..?
Odpowiedz
#6
Cytat:Może ktoś miał kiedyś taki problem..?
Ja mam go cały czas i nie przypominam sobie by kiedykolwiek mnie ten problem opuścił.

Cytat:Gdy pracuję w PRO TYPE TITLE, nie mam podglądu "na żywo".Żeby podejrzec' co zmieniłem muszę za każdym razem klikac' na oś czasu.
Żeby podejrzeć co zmieniłem muszę za każdym razem klikać na oś czasu <--- ja muszę robić dokładnie tak samo, niestety. Musze klikać na osi czasu po każdej czynności by zobaczyć zmiany.

Cytat:Masz na dole przycisk "Sync Cursor to Media Timeline".
To nie o to się rozchodzi.

Cytat:Na wcześniejszej wersji wszystko śmigało prawidłowo a tu zonk....
U mnie nigdy, na żadnej wersji nie działało to prawidłowo.


PS
Może ktoś pogrzebałby w opcjach forum i może nieco przyciemnił pole cytatu? Bo tak to się trochę zlewa z tekstem pisanym pod nim. Wiem, że nikomu w kodach grzebać się nie chce ale może to by poprawiło odbiór.

[Obrazek: widzisz.jpg]
[Obrazek: n13.gif]
Odpowiedz
#7
Ja dwa lata pracowałem na 32bit-owym Vegasie PRO 10a. i żadnych takich akcji nie było.A tylko zainstalowałem wersję 64 i dupa kwas...
Czary mary czy cuu....
Odpowiedz
#8
Cytat:Ja dwa lata pracowałem na 32bit-owym Vegasie PRO 10a. i żadnych takich akcji nie było.
No widzisz? A ja od zawsze mam tylko same problemy :)
[Obrazek: n13.gif]
Odpowiedz
#9
Przesiadłem się jakiś czasem temu na W7 i 64 bitowego Vegasa.
Podgląd działa u mnie bez zmian (inna sprawa że ProType .... no nie lubię go...).
Bunch - gdyby na podstawie Twoich rewelacji u usterkach Vegasa miał kształtować się rynek, to by Vegasa już nie było w sprzedaży...

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#10
To ja jeszcze dodam, że to narzędzie jest tak dziwne (denerwujące), że od akceptacji zmian musi minąć u mnie chyba z minuta.
Np zadałem animację rozciągania się napisu. Ale potem jeszcze go powiększyłem/pomniejszyłem - dopasowałem. I kiedy idzie animacja rozciagania napisu to nagle napis wariuje i zmienia sam rozmiar.
A przecież NIE MA żadnego takiego Keyfrema na timeline!
A jak się przeklika i poczeka, to w końcu się naprawia.

To nie jest praca. To jest zabawa w kotka i myszkę.
[Obrazek: n13.gif]
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z podglądem w Sony Vegas 12. Czerwony podgląd i brak odpowiedzi karol_mateusz 4 1,503 01-31-2014, 17:55
Ostatni post: karol_mateusz
  Problem z podglądem (Shift + B) Win 5 1,375 01-09-2014, 14:34
Ostatni post: mateuszszar
  Problem z podglądem. stygmata 2 771 12-03-2013, 20:41
Ostatni post: stygmata
  Problem z podglądem video (Pan Crop) Nymfa 3 1,442 05-04-2013, 13:09
Ostatni post: mateuszszar
  problem z podgladem szulc 0 606 02-17-2013, 19:45
Ostatni post: szulc
  Problem z podglądem (podmienione klatki w klipie) euler 0 621 01-28-2013, 1:54
Ostatni post: euler

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości