Problem z renderingiem.
#1
Witam serdecznie!
Tak, tak wiem, że było już kilka tematów z tym problemem...
No cóż ... ale jednak nie potrafię sobie z tym poradzić...

Procek, Ram i Sys:
Intel Core 2Duo E4500 (2x 2.20)
4GB 800Mhz
Vista HP 32bit (`-.-)

Ustawienie projektu:
[Obrazek: b39747e7.png]

Ustawienie renderu:
[Obrazek: b4c6798c.png]

A więc tak...
Próbowałem renderować w formacie .avi bez kompresji, co nie pomogło.
Próbowałem renderować w formacie .avi, z kompresją XVid' lecz Vegas crashował przy tym kodeku ... - albo legalnie bez błędu wychodził do pulpitu, albo wyskakiwał błąd, że Sony Vegas przestał działać.
Próbowałem zmieniać projekt (tworzyć nowy), co nie pomogło.
Próbowałem reinstalować kodeki (aktualnie posiadam K-Lite Codec Pack 8.8.0 Full), co nic nie pomogło.
Próbowałem wyłączać aero (zmieniać kompozycję), co nic nie pomogło.

Co do pliczków video, to są one nagrane w 30FPS i są w kodeku [/b].avi[/b].
Co do pliczków muzyki, to są to zwykłe .mp3.
Co do pliczku zdjęcia, to jest to niestety .jpeg
Odpowiedz
#2
Vegas 32-bit?
Dlaczego ludzie ciągle instalują K-Lite bo ciągle twierdzą że mieć 200 kodeków jest lepiej niż mieć porządek i 3, które są potrzebne?! Myślę, że postępowanie odwrotne do instalowania K-Lite pomoże - mam na myśli instalację potrzebnych kodeków ze stron producentów.
Odpowiedz
#3
Tak jest ... Vegas 32Bit'owy.

Zapomniałbym dodać ... nie działo się to od początku, jak zainstalowałem Vegasa, tylko od pewnego czasu ...

Co do paczki kodeków, to "Przezorny zawsze ubezpieczony" :>, czyli lepiej mieć więcej, niż potem szukać i płakać, że nie ma się takiego, i takiego kodeka :D.
Odpowiedz
#4
Nie, lepiej w razie potrzeby poszukać brakującego kodeka niż zasrywać sobie komputer bibliotekami niewiadomego pochodzenia a rejestr wpisami nad którymi nie panujemy.

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#5
(05-17-2012, 13:38)`Wex d-_-b napisał(a):  Co do pliczków video, to są one nagrane w 30FPS i są w kodeku avi.

AVI to nie kodek, tylko kontener.
Odpowiedz
#6
(05-17-2012, 14:03)efix napisał(a):  Nie, lepiej w razie potrzeby poszukać brakującego kodeka niż zasrywać sobie komputer bibliotekami niewiadomego pochodzenia a rejestr wpisami nad którymi nie panujemy.

Jest w tym trochę prawdy ^^

(05-17-2012, 14:11)Pinto napisał(a):  
(05-17-2012, 13:38)`Wex d-_-b napisał(a):  Co do pliczków video, to są one nagrane w 30FPS i są w kodeku avi.

AVI to nie kodek, tylko kontener.

Ok.


Dobra, ale ja nadal czekam na coś konkretnego :P.
Odpowiedz
#7
A sprobuj wyrenderowac do innego formatu, takiego ktory bedzie korzystac z kodekow wewnetrznych programu np do mpeg2 a pozniej gotowca do innego formatu.
Odpowiedz
#8
Żadnych zmian.

Render nadal stoi, 0% ...
Odpowiedz
#9
Ok. Zamknij wszystko i zrestartuj kompa.Pozniej odpal SV zaznacz dowolny fragment, najlepiej tam gdzie nie ma zadnych efektow samo wideo i wyrenderuj do mpeg'a, czy to cos pomoze.
Odpowiedz
#10
Niestety, ale bez efektu...
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Niewidoczne klipy na timeline i problem z renderingiem adventus 0 68 11-15-2016, 1:08
Ostatni post: adventus
  problem z renderingiem w 60fps dla YT przem 6 652 10-18-2015, 13:45
Ostatni post: Just4Smart
  Problem z renderingiem MOV skibek 1 439 05-10-2015, 11:57
Ostatni post: sirCreeper
  Problem z renderingiem sciomenihilscire 8 1,030 04-14-2015, 16:11
Ostatni post: sciomenihilscire
  Problem z renderingiem Scorpion 4 1,089 04-03-2013, 14:05
Ostatni post: Scorpion
  Problem z renderingiem n00ber 5 1,006 04-01-2013, 21:13
Ostatni post: efix

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości