brak dzwieku
#1
Witam
Mam problem z dźwiękiem mianowicie na podglądzie dźwięk mam, w momencie przeniesienia pliku do edycji głucha cisza co robić ??
Dzięki z góry za pomoc.


Załączone pliki Miniatury
   
Odpowiedz
#2
Głośniki włączone i sprawne? W różnych odtwarzaczach dźwięk jest? Spróbuj przekonwertować do innego formatu i zobacz czy pomoże
Odpowiedz
#3
Wejdź w Options -> i odznacz "Mute Alle Audio".
Poza tym ustaw projekt pod pliki wejściowe, bo kaszety widać...
Odpowiedz
#4
super wielkie dzięki, od razu lepiej.O co chodzi z tym projektem pod pliki wejściowe ?
Odpowiedz
#5
Wchodzisz w ustawienia projektu, i ustawiasz:
- rozdzielczość (jak w plikach wejściowych);
- klatkaż (jak w plikach wejściowych);
- przeplot (zostawiasz jak w plikach wejściowych, albo usuwasz ustawiając progresywny);
- ustawienia audio (kHz - wg plików wejściowych - w filmach z kamery zazwyczaj 48kHz; głębia 16bitów, chyba że będziesz mocno ingerował w dźwięk - szczególnie w dynamikę... to 24bity).

Tak Ci się będzie łatwiej pracowało - procesor będzie miał mniej do liczenia.
Odpowiedz
#6
rozumiem, dzięki za pomoc i wskazówki.
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Brak przestrzeni w dzwięku po renderze w vegasie raf7677 5 190 08-06-2016, 0:11
Ostatni post: Bunch
  Problem z zapisanym projektem - czarny obraz, brak dźwięku ZAFIRa 10 766 01-18-2016, 0:04
Ostatni post: ZAFIRa
  Brak dźwięku po przetworzeniu filmu SVP13 Problem 4 755 08-29-2015, 11:17
Ostatni post: mateuszszar
  Brak dźwięku w niektórych fragmentach Stach 0 463 02-11-2015, 19:16
Ostatni post: Stach
  Brak dzwięku importowanego wideo do Sony Vegas 13 firedevil 18 3,931 12-21-2014, 14:20
Ostatni post: mateuszszar
  Brak dzwięku po renderowaniu / Sony Vegas 10 FHA 0 857 07-26-2014, 9:11
Ostatni post: FHA

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości