pliki .mov, brak obrazu
#1
Witam, jak dodaję pliki wideo z iPhone'a(format .mov) na oś czasu zamiast obrazu mam czarny ekran. Z dźwiękiem nie ma problemu, jest i to w dobrej jakości. Kiedy miałem najnowszego QuickTime'a zamiast wideo był czerwony ekran, a teraz przy QuickTime bodajże 7.6.6 jest czarny ekran.

Proszę o pomoc ; )
Odpowiedz
#2
Jaka wersja vegasa? Czy film działa okej w odtwarzaczu windows?
Odpowiedz
#3
Przepraszam za taki odkop, ale mam podobny problem.
Używam Sony Vegas Pro 12.0 build 367 64 bit. Mam problem z plikami mov, że raz działa obraz a raz jest czarny ekran. Zna ktoś rozwiązanie tego problemu ?

W Windows Media Player i innych odtwarzaczach filmiki chodzą ok.
Odpowiedz
#4
Spróbuj zainstalować Quick time alternative, u mnie działa.
Odpowiedz
#5
Witam!

Ostatnio nakrecilem wraz ze znajomymi kilka ujec z ktorych chcialem zrobic teledysk.
Nigdy nie mialem problemow z sony vegasem az do tej pory...
Kiedy wrzucam filmiki trwajace kazda maksymalnie do 20 sekund, program zawiesza sie nawet przy jednym filmiku, kiedy jest ich wiecej
badz sa pociete, nadal zawiesza sie podglad jak i czasami zacina mi sie sam w sobie program, pokazuje czarny obraz na podgladzie i musze go restartowac...
Mialem tez problem taki, ze sam sie wylaczal z siebie jak i pozniej dzialal, lecz przy odpalaniu podgladu badz proby renderowania, zawieszal sie i wylaczal znow...
Sciagnalem wersje Pro 12 i niby jest ok ale zapisuje mi czarny obraz jak i zawiesza podglad...
Szukalem, czytalem, ogladalem poradniki ale nic nie skutkuje... :/ A kompa nie mam badziewnego i jest nowy...
Hmmm, byc moze istnieje cos podobnego do vegasa gdyby nie dalo sie zrobic niczego z tym?
Zalezy mi na pomocy!
Bede bardzo wdzieczny!
Odpowiedz
#6
Przepraszam za doczepkę do tego tematu.
A ja ponieważ jestem mniej doświadczonym w tych sprawach zapytam inaczej.
Mam pliki filmowe z aparatu Canon SX130 IS typu:
MOV (H.264 + Linear PCM stereo)- ale 640x480- nie HD!
Programik Sony Vegas Movie Studio 9.0.
Chciałbym z tego zrobić filmik z uroczystości rodzinnych.
Niestety SV nie widzi tych plików MOV.
Jak się do tego zabrać?
Czy przekonwertować MOV na inny format np.: AVI lub inny?Taki, by nie stracić zbytnio na jakości.No i by SV następnie potrafił taki filmik stworzyć z tych przekonwertowanych plików.Taki do oglądania na domowym DVD.
Mam też Ulead Video Studio SE DVD 9, ale Sony Vegas jest o klasę lepszy.
Ma podobno lepsze kodeki.Robiłem już nim filmiki z aparatów mających klipy w AVI i były całkiem niezłe jak na aparat.Ulead jest słabszy jakościowo.
Oczywiście nie chodzi mi o format HD. Nie mam możliwości nagrywania w takim formacie filmów. Sprzęt kompletny trochę kosztuje.
Chodzi o film by poszedł na DVD i TV LCD lub LED.
Co można tu zdziałać?Zdaję sobie sprawę,że pewnie niezbyt wiele, ale chętnie wysłucham wszystkich rad.Wszystkie będą dla mnie ważne.
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Brak obrazu w plikach mp4 Katsuhito 5 3,005 09-02-2010, 18:41
Ostatni post: groh
  brak obrazu w Video Preview jaromaro 2 5,251 08-17-2010, 15:56
Ostatni post: jaromaro
  Pliki avi - brak video tylko same audio ? kkk 5 4,296 04-21-2010, 19:11
Ostatni post: tomislater

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości