Problem z filmem Mp4
#1
Witam bardzo serdecznie.
Na wstępie pragnę się przywitać, gdyż jestem nowy na tym forum oraz w świecie vegas.

Do rzeczy. Problem polega na tym, że zrobiłem intro w adobe after effects. Wyrenderowałem je do pliku Mp4 o rozdzielczości 1920x1080 30fps i zapisałem. Po wgraniu filmu do Vegas Movie Studio HD 10 jest on w bardzo słabej jakości. Program vegas zmienił jakość filmu i występują na nim "plamy" jest on niewyraźny. Co zrobić, aby film pozostał w takiej jakości, w jakiej go wyrenderowałem w adobe after effects.

Druga sprawa.
Jak skopiować klatkę z intra. Mianowicie chcę, aby ostatnia klatka z filmu była skopiowana i wyświetlana, aż do końca filmu, do póki nie skończy się piosenka, która trwa około 5 minut. Próbowałem zapisać klatkę jako zdjęcie lecz efekt jest poniżej oczekiwań(słaba jakość zdjęcia). Klip ten jest tworzony z myślą o youtube hd.

Proszę o odpowiedź doświadczonych użytkowników forum.

Pozdrawiam Matthew Vertino
Odpowiedz
#2
Witamy na forum.

Co do pytań to spróbuj zrobic' to co pokazałem na screenie.Może to pomoże ;)
http://imageshack.us/f/15/vegasta.jpg/
Odpowiedz
#3
1. Ustaw właściwie projekt i podgląd jak pokazał kolega na obrazku,
2. Możesz oczywiście wstawić klatkę, ale można prościej - klinij prawym klaiwsze na event na timeline -> properties -> odptaszkuj "loop". Jak to zrobisz, chwyć za prawą krawędź i rozciągnij, tyle, ile potrzebujesz. Ostatnia klatka będzie się powtarzać do końca filmu.

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#4
Drugi problem rozwiązany, klatka jest już w dobrej jakości. Wiem już również jakiej rozdzielczości użyć przy renderowaniu, lecz nadal mam problem z jakością. W wyrenderowanym filmiku nadal występują plamy i nie jest on w takiej jakości jak oryginał. Jakieś sugestie?
Odpowiedz
#5
OK, ale mówi o jakości PODGLĄDU czy po renderze? Może jakieś zrzuty ekranu albo co?

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#6
Jakość rendera taka sama jak jakość previewu. Czyli te cholerne plamy i "pikseloza" po renderze. tylko raz udało mi się wyrenderować przypadkiem film w dobrej jakości lecz jeszcze wtedy nie wiedziałem ze można zmieniać jakość stopklatki :P
wziąłem ten dobrze wyrenderowany filmik i wrzuciłem go do projektu, pociąłem i teraz renderuje. jeśli będzie ok to problem rozwiązany :P
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z filmem na podglądzie jak i po renderze.. DUSTER119 3 579 03-03-2015, 22:55
Ostatni post: mateuszszar
  Problem z filmem po renderowaniu w SVpro 11.0 i 13.0 Grundig 4 688 09-10-2014, 0:40
Ostatni post: Grundig
  Problem z filmem po renderowaniu Adex 7 1,567 03-08-2013, 21:55
Ostatni post: lamp.art
  Problem z filmem KorniXPL 4 1,072 11-05-2012, 9:19
Ostatni post: efix
  Problem z filmem mazak20 1 675 03-17-2012, 14:22
Ostatni post: Pinto
  Problem z filmem Dimek 7 1,489 12-17-2010, 0:23
Ostatni post: tomislater

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości