POMOCY. SONY VEGAS vs. wgrywanie filmów
#1
Witam. Mam duży problem. Zainstalowałem SV pro 9 i kodeki jak na zdj. [Obrazek: 12061750.png]
[Obrazek: 32947519.png]
[Obrazek: 72576401.png]
[Obrazek: 59594341.png]
[Obrazek: 71371593.png]

jak wrzuciłem plik filmowy AVI to nie mogłem przerzucić go na oś bo takie przekreślone kółeczko się wyświetlało jak chciałem przeciągnąć. Ściągnąłem więc SV pro 10. Tu już wyskakuje komunikat. Na początku zaraz podczas 1 włączeni był taki [Obrazek: asdasdasns.png] : kliknąłem Yes.

Potem gdy chciałem importować plik filmowy AVI przez import itd. wyskakuje mi: [Obrazek: mmmmmmmmmmmq.png]


Co robić? Kodeki mam zainstalowane i wgl. Błagam pomóżcie.
Odpowiedz
#2
A sprawdź jakim kodekiem jest zakodowany twój plik AVI
Bo jeśli np. XviD'em, to musisz sobie pobrać ze strony xvid.org pełną wersję kodeka (jest darmowa), instalując zależnie od wersji Twojego systemu.
Odpowiedz
#3
Się nie dziwię naje... tyle tych kodeków że vegas zgłupiał
Odpowiedz
#4
(02-24-2012, 18:15)mateuszszar napisał(a):  A sprawdź jakim kodekiem jest zakodowany twój plik AVI
Bo jeśli np. XviD'em, to musisz sobie pobrać ze strony xvid.org pełną wersję kodeka (jest darmowa), instalując zależnie od wersji Twojego systemu.

Dodam jeszcze, że wcześniej robiłem filmiki w SV pro 9 i wtedy w jakości 720 hd był normalny obraz, a jak chciałem odtworzyć plik nagrywany w 1080hd to miałem jeden obraz i obok połowa tego samego, ale mniejsza o to, bo to były przed resetem systemu.


Jeśli byś mógł to opisz jak to zrobić, bo ja za dużo nie umię.

PS. Instalowałem też wersje skromne ( nie zaznaczając wszystkich kodeków, które miały zostać zainstalowane i też nie chodziło. Oczywiście wcześniej odinstalowałem wersje full kodeków.)



Odpowiedz
#5
Cytat:a jak chciałem odtworzyć plik nagrywany w 1080hd to miałem jeden obraz i obok połowa tego samego
Następna ofiara Toshiby...

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#6
Chłopie... zamiast instalować wszystkiego "co popadnie", to sprawdź sobie - jak już pisałem, jaki kodek jest potrzebny (jakim zakodowany jest Twój AVI).
Skoro zainstalowałeś K-Lite..., to masz program Media Info do odczytu właściwości pliku.
Czyli prawoklik na twój filmik, -> MediaInfo, i odczytaj, jaki kodek!

Jeśli Xvid, to zastosuj się do mojej powyższej odpowiedzi,.
Albo jak pisze efix... Dopóki nie powiesz nam, co to za film (kodek), możemy co najwyżej wróżyć z fusów.
Odpowiedz
#7
Dam zdj. dla pewności. Jak dla mnie to nie Xvid. [Obrazek: zdfasdas.png]



A jeżeli trzeba ściągać to napiszcie co klikać, bo nie wiem co wybrać.


Przepraszam Was za moją głupotę.
Odpowiedz
#8
Toshiba Camileo?
Odpowiedz
#9
Camileo jak zwykle :)
Odpowiedz
#10
Toshiba Camileo H 20
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Kupiony Sony Vegas Pro 13 nie czyta filmów z recordera Atomos Ninja DNxHD??? createstock 17 2,360 04-05-2015, 22:57
Ostatni post: Jamaika
  Sony Vegas Pro 12, nie pokazuje sie sciezka video, pomocy! Mumia 1 804 12-06-2014, 22:26
Ostatni post: neolatowicz
  Sony DVD Architect - Pomocy pawrys 4 1,506 01-01-2014, 22:15
Ostatni post: mateuszszar
  XVID I AVI W SONY VEGAS POMOCY! marshmellow 14 8,310 01-24-2013, 2:06
Ostatni post: marshmellow
  Problem z jakością filmów, pomocy! iwonew 9 1,958 12-05-2012, 18:12
Ostatni post: mateuszszar
  Problem z Sony Vegas 11 . !! Pomocy ;// Martussia 2 1,955 03-16-2012, 22:35
Ostatni post: Martussia

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości