Aktualny czas: 05-24-2012, 2:12 Witaj! (LogowanieRejestracja)

Odpowiedz 

Problem chyba z renderowaneim
02-21-2012, 23:18
Problem chyba z renderowaneim
Mój filmik na YT przedstawiający problem

Zaznaczam cały filmik i klikam Shift + B, ale zatrzymuje sie po chwili, jak zaznacze jakikolwiek inny obszar, dzieje się to samo. O co chodzi ? Dzisiaj zacząłem pracę z Vegasem, co robię źle ? Program jest oryginalny.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
02-21-2012, 23:40
RE: Problem chyba z renderowaneim
O to chodzi, że jest ustawiona za mała wartość w "Dynamic RAM preview" żeby wyrenderować tak długi fragment. Im większą wartość ustawisz, tym mniej będzie dla Vegasa ogólnie.
02-21-2012, 23:41
To co robisz, nie jest renderowaniem, tylko przerenderingiem dodatkowo o wielkości pamięci zdeklarowanej.
Wygląda to tak, że jeśli pracujesz nad jakimś skomplikowanym przejściu, lub innym procesorożernym momencie, i za cholerę nie możesz zobaczyć efektu na żywo, zaznaczasz obszar, klikasz Shift+B, przez co program wstępnie renderuje (ale z uwzględnieniem jakości wybranej w oknie podglądu), i można taki fragment oglądnąć bez ścinek.

Do renderingu trzeba wcisnąć Ctrl+Shift+s
02-21-2012, 23:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-21-2012 23:45 przez walerka.)
Żaden błąd, zaznacza ci tyle ile może pomieścić w ramie który przydzieliłeś dla funkcji dynamic ram preview
Kuźwa może podzielimy się godzinowo kto odpowiada na posty bo wklepaliśmy trzy razy to samo, chociaż ja byłem najoszczędniejszy w odpowiedzi
02-22-2012, 0:14
Dzięki wielkie wszystkim ! :) Można temat zamknąć, dziękuje jeszcze raz za szybki odzew.

Odpowiedz