Render do AVC.
#1
Witam,

Mam problem z wyrenderowaniem projektu do formatu mp4 za pomocą Sony AVC. Po ustawieniu wszystkich parametrów i zatwierdzeniu renderowania pojawia mi się okienko z napisem:

An error occured while creating the media file Untitled.mp4.
The reason for the error could not be determined.


Za dużo mi to nie mówi, Vegas sam nie wie o chodzi.
Jeśli chodzi o ustawienia to wiele tam nie mieszam, używam presetu Internet 1280x720-30p (*).

Korzystam z Sony Vegasa Pro 10.0 64-bit, Windows 7 64-bit.
Problem pojawił się dopiero po aktualizowaniu SV z wersji Pro 8.0 do wersji Pro 10.0.

O co może chodzić? Jak mam sobie poradzić z tym problemem?

Z góry dziękuję,
Pozdrawiam.

Odpowiedz
#2
mateuszszar, efix, Piciu, Pinto, nikt? Głównie na was liczyłem pisząc ten temat :)
Odpowiedz
#3
A jakie masz pliki wejściowe?
Napisz coś więcej. Komputer. Jaka kondycja systemu. Która wersja dziesiątki?

Jak masz ustawiony projekt? Wg plików źródłowych? Czy jakieś zmiany?
Jakieś efekty?

Projekt masz zapisany? Czy bez zapisania wrzucasz render?
już widzę. Vegas pro 10e...
a reszta?
Odpowiedz
#4
Moim plikiem wejściowym jest ciąg klatek sklejonych bezstratnie w Virtualdubie (avi). Jego rozdzielczość to 1280x720 - dokładnie taką ustawiam w projekcie, klatkarz 29,97, bitrate 4 Mbps. Sytuacja powtarza się zarówno przy renderowaniu "gołego" pliku jak i pliku z efektami.

Parametry mojego komputera:
AMD Phenom II X2 3,1 GHz
4 GB RAM
nVidia GeForce GTS 450
Płyta główna: GIGABYTE X79-UD3

System nie wydaje się być zasyfiony, porządek w kodekach mniej więcej zachowany. Wystrzegam się paczek kodeków, posiadam zainstalowaną Matroskę, Xvid, x264.

Przed sekundą spróbowałem renderować zapisany projekt - bezskutecznie.
Odpowiedz
#5
A jak tam z wolnym miejscem na pliki tymczasowe vegasa, z pamięcią stronicowania (pamięć wirtualna systemu ) no i tym podobne pierdoły?
Odpowiedz



   


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości