Aktualny czas: 05-23-2012, 14:51 Witaj! (LogowanieRejestracja)

Odpowiedz 

Mój filmik . Co sie podoba ,a co nie?
12-22-2011, 20:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-23-2011 1:05 przez hary1313.)
Mój filmik . Co sie podoba ,a co nie?
Po zastosowaniu stabilizatora YT pojawiły się dziwne ruchy kamery i teraz to wyłączyłem wiec pewnie z 1h już bedzie przetworzony bez stabilizacji. Wypisujcie + i minusy.

http://www.youtube.com/watch?v=9pfTybntj_A -nie aktualny. Stabilizator YT większość zepsół.

http://www.youtube.com/watch?v=WgUgABPyask
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
12-22-2011, 21:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-22-2011 21:15 przez electro.)
RE: Mój filmik . Co sie podoba ,a co nie?
Pomijając fakt, że film chyba dla fanów bębnienia (bo mnie akurat trochę znudziło już po minucie gapienie się w jednego i tego samego perkusistę) to produkcja całkiem przyzwoita.

+ Kontrast
+ Częste zmiany ujęć
+ Urywki na końcu (szczególnie fajnie wyszło okienko z montażu zestawu perkusyjnego)

- Napis na początku się nie zmieścił i kompletnie nie widzę co tam pisało, poza tym czcionka jakaś byle jaka.
- Zwróciłem uwagę na kadrowanie perkusisty. Przez cały film ucina mu głowę. Nie wiem, czy u Ciebie było okay i Youtube wszystko przyciął?

Ogólnie podoba mi się.
12-25-2011, 15:08
Ogólnie robi całkiem niezłe wrażenie, kolorki fajnie podrasowane, częste przejścia zgrane z muzyką, ale niestety raczej jest nudno. Przez 4 minuty cały czas tak na prawdę to samo. Filmik w sumie ratują te przejścia. I jeszcze jak dla mnie te szybkie przybliżenia i oddalenia (np. 0:27, 1:34) wyglądają sztucznie, no, ale to już jak kto lubi ;)
02-15-2012, 21:08
http://www.youtube.com/watch?v=NSMLxgGDXrU 2-ga moja produkcja, że tak się wyrażę:) Proszę o opinie i możliwe porady co poprawiać oraz nad czym mam popracować?
02-16-2012, 11:17
Tak na pierwsze szybkie przejrzenie fajne, mógłbyś jeszcze popracować nad kompozycją kadru i nie wiem, czy jedna nie jest to trochę przydługie. Obejrzę w spokoju później. A można gdzieś zobaczyć teledysk który powstał na tym planie? Bo tak jak sobie patrzę na poziom realizacji to hmmm nie do końca widzę "zasadność zaangażowanych środków do typu teledysku" :)
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
02-16-2012, 15:19
OK, znalazłem sam klip

02-19-2012, 10:45
Dzięki za cenne uwagi. Możesz napisać co sądzisz o samym teledysku? Montowała go i nagrywała ekipa z TVP.
02-19-2012, 12:40
Być może to była charytatywna robota w zbożnym celu więc nie bardzo chce się czepiać, ale ogólnie - słabiutkie, użyte środki nijak nie mają odbicia w efekcie. Słabiutkie, strasznie słabiutkie, jak zresztą większość produkcji TVP. Ani to oświetlone, ani sfilmowane, ani wyreżyserowane, ot, szybki montaż do mocniejszej muzyki. Po prostu zrobione. Jakby wyciąć z tego kawałki dokumentalne byłoby beznadziejne nudne.
W każdym razie, gdyby to było komercyjne, to identyczny efekt końcowy można byłoby osiągnąć (biorąc pod uwagę zastosowany sprzęt, ekipę itd.) za 10 razy niższą cenę.
02-20-2012, 20:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-20-2012 20:05 przez electro.)
Co do teledysku to nie uważam tej produkcji za słabą ale na pewno też za nic wybijającego się ponad przeciętność. Trochę zabrakło mi tu pomysłu, jakiejś oryginalności. No ale też z drugiej strony jak rozumiem dzieło nie aspiruje do nagrody MTV w kategorii "teledysk".
Taki typowy filmik przywodzący mi na myśl programy młodzieżowe (bardziej typu "5-10-15" niż "Poziom 2.0"). Nieco archaiczna forma.
02-20-2012, 22:15
No właśnie chciałem napisać, że to taki level 5-10-15 albo "Roweru Błażeja" ale obawiałem się, że nikt nie będzie kumał o co chodzi :)

Odpowiedz 

Skocz do:

Polskie tłumaczenie © 2007-2012 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2012 MyBB Group.
mybbv3 designed for MyBB