Aktualny czas: 05-23-2012, 14:48
Witaj! (Logowanie — Rejestracja)
|
"Dzień z życia św. Mikołaja" - etiudka studencka
|
|
12-22-2011, 14:22
|
|||
|
|||
| "Dzień z życia św. Mikołaja" - etiudka studencka | |||
|
12-23-2011, 3:43
|
|||
|
|||
|
RE: "Dzień z życia św. Mikołaja" - etiudka studencka
+ Dobra rola Pana Dembskiego.
+ Świetnie dobrana ścieżka dźwiękowa (przypomina mi klimat produkcji Burtona) + Niezłe efekty w finale + Intrygujący nastrój (trochę jak z niektórych filmów cyklu "Święta Polskie") - Najsłabiej wypadł Pan kopiący pudła ale ponieważ była to postać mocno drugoplanowa, raczej nie ma to znaczenia dla jakości produkcji Ogólnie podobało mi się. |
|||
|
12-23-2011, 13:57
|
|||
|
|||
|
Guagmire - coś tak przyciął ten filmik zaraz po tytule, o mało co nie da się przeczytać :) Tam by się prosiło jakieś spokojniejsze przejście.
Co prawda jestem fanem efektów, ale końcówka wg mnie tak sobie wyszła - tzn. efekt jako efekt (modelowanie, kompozycja itd.) ok, ale jakoś tak brak pomysłu na timing, można by trochę dopieścić te animację. Poza tym fajne, podobały mi się światła w ostatniej scenie, może trochę raziła gra aktorska, szczególnie bezdomnego i przedszkolanki, ale - tragicznie nie jest. Dobry makeup. Trochę jeszcze bym może popracował nad ogólnym obrazem - jest taki jakiś hmm brudny. Nie chodzi mi o to, żeby był jaśniejszy, bardziej kolorowy czy kontrastowy, ale ma takie popularne objawy starszych polskich filmów (porównaj ze zdjęciami zimy w "Halo Szpicbródka"). Może taki był zamysł, ale nie wiem, czynie lepiej wypadł by kontrast między kolorowy "wypieszczonym" obrazkiem świąt, a rzeczywistościa Mikołaja. Powiedz, skąd taka muza? Specjalnie napisana dla Ciebie? |
|||
|
12-23-2011, 14:32
|
|||
|
|||
|
Dzięki za komenty.
Wszystko jest autorskie łącznie z muzą. Zdjęcia zostały zrealizowane z dwa lata temu.Przy realizacji jak i samej postprodukcji było wiele problemów jak to przy filmach bywa(ze znalezieniem odpowiednich osób włącznie) z ciekawostek powiem tylko, że aktor mający zagrać menela nie stawił się na plan reżyserowałem więc oryginalnego menela prosto z ulicy. Jeśli ktoś czuję że może zrobić lepszy timing tego materiału z ufem to zapraszam na priv.Inna ingerencja w ten materiał niestety nie jest już możliwa. |
|||
|
12-23-2011, 21:13
|
|||
|
|||
|
Całkiem ciekawe, podoba mi się, kolejny film na forum, który mi się naprawdę spodobał, trzeba odpocząć czasem od tych "strzelanin" fragmovie i intr.
Miło się oglądało, szkoda, że taki krótkie. Pan menel nie popisał się talentem aktorskim moim zdaniem, ale sam scenariusz i montaż, cudo :) |
|||
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Na nowej ścieżce życia. Suwalszczyzna. | jojok21 | 7 | 112 |
Dzisiaj 10:21 Ostatni post: Pinto |
|
Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc