Posypał mi się projekt proszę o pomoc!!
#1
witam!

Mam projekt w sony vegasie 10.
chciałem podmienić plik źródłowy na inny, wiec usunąłem plik avi i stworzyłem nowy na jego miejsce. NIby po odpaleniu projektu powinien wczytać nowy plik bo nazwa jest identyczna, ale tym razem jest coś nie tak..... jest wyświetlona ścieżka filmu po poszczególne pocięte elementy mają obrazki z danych klatek, ale podgląd jest czarny ekran i po wyrenderowaniu jest czarny ekran.... robienie tego od nowa to będzie mordercza praca... więc może ktoś ma pomysł jak to uratować.....
z góry bardzo dziękuje
Odpowiedz
#2
Plik jak widać się wczytał, ale Vegas nie może dogadać się z kodekiem. Przekoduj tona coś innego lub zapewnij odpowiedni kodek...

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#3
plik jest renderem z vegasa.... nic nie zmienialem w kodeku... wszystko jest identycznie a nie widzi.... nic sie z kodekiem nie zmienilo wiec co mialbym probowac zrobic....
Odpowiedz
#4
Cytat:plik jest renderem z vegasa.... nic nie zmienialem w kodeku...
Jakoś Ci nie wierzę. Jakie masz ustawienia materiału wejściowe (pokaż mediainfo pliku) a jakie ustawienia renderu. Nie ma możliwości w Vegasie po prostu "nic nie zmieniać w kodeku", czasem działa smart rendering, ale ogólnie tu nie ma direct copy jak w VrtualDub.

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#5
Czekaj jeszcze raz:

1. W Sony Vegas stworzyłem VIDEO nastepnie wyrenderowałem do AVI, następnie:
2. Wrzuciłem stworzonego avika jeszcze raz do Vegasa i wtedy dokonalem korekcji kolorów, odpowiednich zmian itd itp.
3. Byłem zmuszony zmienić coś jeszcze w punkcie 1 także po zmianach wyrenderowałem AVI z identycznymi parametrami czyli full HD 25 klatek, AVI, Sony YVC codec.
4. Po wyrenderowaniu otworzyłem projekt, który powinien załadować owego AVI w zmienionej wersji. On go niby ładuje, bo w MEDIA wykazuje wszelkie informacje o pliku, na fragmentach są narysowane klatki więc widzi go, ale n podglądzie jest czarny ekran, po wyrenderowaniu tylko czarny ekran

Tak to wygląda.....

Wcześniej już dokonywałem takich podmian i wszystko szło dobrze...
Odpowiedz
#6
nikt nie ma pomysłu jak to naprawić? ;(
Odpowiedz
#7
Ja miałem podobnie - po prostu usuń go z zakładki "Project Media" (nie z linii czasu tylko z Project Media) i importuj jeszcze raz.
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  pan/crop prosze o pomoc robhryy 6 797 12-31-2014, 18:53
Ostatni post: mateuszszar
  Sony Vegas Pro 10 | Dodaje sam kolorki. PROSZE O SZYBKA POMOC. MIX352 15 2,261 06-01-2014, 17:33
Ostatni post: Bunch
  Proszę o pomoc.. Jaki to efekt? Jak to zrobić? Password24 13 3,108 03-25-2013, 14:32
Ostatni post: m20
  fraps codec unrecognised frame format-prosze o pomoc olioli13 0 847 02-10-2013, 14:54
Ostatni post: olioli13
  Brak ścieżki video, proszę o pomoc. ozzyx5 18 3,433 07-22-2012, 22:37
Ostatni post: efix
  TimeCode proszę o szybką pomoc!! mazak20 7 2,119 02-24-2012, 21:03
Ostatni post: Piciu

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości