Aktualny czas: 05-23-2012, 14:23 Witaj! (LogowanieRejestracja)

Odpowiedz 

Voodoo camera tracking
11-26-2011, 13:52
Voodoo camera tracking
Witam mógł by mnie ktoś oświecić i powiedzieć czemu nie mogę zaimportować
sekwencij targa do Voodoo, którą eksportowałem z AE. Widziałem na
tutorialach że on automatycznie rozpoznaje liczbę klatek i po zatwierdzeniu
wciąga to ładnie a u mnie tego nie robi, mogę mu za znaczyć co naj wyżej
pierwszą klatkę i wpisać liczbę ręcznie wtedy jak by coś przyjmuje ale klatki
są czarne. Więc o co mu chodzi ?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
12-05-2011, 2:55
RE: Voodoo camera tracking
Czytałem na forum że kilka osób bawiło sie tym programem wiec może przychodzi cos komuś do głowy czemu tak się dzieje ? Kilka razy podchodziłem do tematu i nic nie udało mi sie zdziałać w tej kwestii dlatego wszelkie sugestie mile widziane.
12-05-2011, 9:28
A robisz wszystko dokładnie z wytycznymi programu? Pliki są właściwie ponumerowane? W Photoshopie np. jeżeli chcesz wciągnąć sekwencję klatek (jako animację) i w katalogu, gdzie masz klatki wejściowe masz jeszcze coś innego, to nie wgra. Być może w voodoo jest podobnie. Albo czegoś nie zaklikałeś.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
12-05-2011, 23:17
Otwieram Voodoo wchodzę w zakładkę file potem open>sequence w Browse wybieram mój folder z sekwencją wciskam ok i nic. dopiero jak zaznaczę w folderze pierwszą Klatkę i ręcznie wpisze liczbę klatek to tak jak by wciąga puste czarne klatki ale zero obrazu.W Folderze znajdują sie tylko pliki z sekwencji i są koleino ponumerowana tak jak to robi AF.
Rozwiązanie jest pewnie błahe no ale najciemniej pod latarnią jak to sie mówi. Jeszcze jakieś pomysły?
12-06-2011, 0:40
Hmmm A jesteś pewien, że ten VooDoo nie jest walnięty? Ściagnałem właśnie program ze strony producenta, uruchomiłem, otworzylem katalog z plikami tga, kliknalem pierwszy i OK. Program sam sobie policzył ile ma klatek. Nic nie wpisywałem. Po prostu click and play.
Być może format TGA mu nie odpowiada (może byc uncompressed i RLE compressed).
12-08-2011, 20:49
Ściągnąłem wersie od producenta,próbowałem też sekwencji JPEG. Myślałem że może rzeczywiście sekwencja z AF jest w złym formacie dlatego próbowałem też PNG z vegasa i też nic za każdym razem to samo . A powiec mi jakim programem ty exportowałeś twoje TGA ?
12-08-2011, 21:05
Nie używam After Effects, po prostu wziałem pierwszy z brzegu film i wypłulem TGA używając chyba VirtualDuba akurat, bo Vegas robił co innego w tym czasie. Ale jeśli nie chodzi na niczym cos dajesz, to może masz coś nie tak w systemie, albo może nie tak coś robisz?
12-11-2011, 17:03
Sprawdziłem działanie na laptopie w którym mam system 32 bitowy i rzeczywiście jest jak piszesz, klik i graj. Więc opcje są dwie albo Voodoo nie współpracuje z 64 bitowym Windowsem albo mam walnięty system choć zdaje sie że działa stabilnie.
12-11-2011, 20:30
Jutro w pracy mogę sprawdzić na Win7 64 bit i potwierdzę jak to chodzi, aczkolwiek na stronie piszą o systemach 32 bitowych. Może musiałbyś pokombinować z trybem zgodności.
12-11-2011, 21:38
Odpalałem we wszystkich możliwych trybach zgodności począwszy od win7 skończywszy na win95. niestety nie udało sie nic zrobić więc jak możesz to sprawdź u siebie.

Odpowiedz 

Skocz do:

Polskie tłumaczenie © 2007-2012 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2012 MyBB Group.
mybbv3 designed for MyBB