Błędy na przejściach/na filmie.
#1
0:42 sekunda tego filmu, pokazuje cały mój problem. Otóż wyskakują mi takie błędy na przejściach, ogólnie na filmie, czasami nawet cały clip jest czarny. Wyświetliła mi się kilka razy informacja w Vegasie, żeby ściągnąć najnowszą wersję frapsa, to już zrobiłem a błąd pozostał. Sony Vegas 10 pro

Odpowiedz
#2
A jesteś pewien, ze ustawienia projektu masz takie same jak parametry pliku wejściowego/ opcje renderowania są takie same, jak opcje projektu? U mnie często błędy przy przejściach i ogólnie klipach pojawiały się przy niezgodnych danych
Odpowiedz
#3
Czarny ekran to błąd współpracy Vegasa z kodekiem. Miałem dokładnie coś takiego samego z kodekiem Cineform. Póki film był "normalny" wszystko ok, jak w paru miejscach zacząłem robić jakieś dziwolągi z obrazem - obracać ścieżkę itd. to za jednym przebiegim było dobrze, za drugi nagle "gubił" plik i obraz był czarny. Po restarcie wracał, ale dla odmany błąd pojawiał się w innym miejscu. Problem leżał po stronie kodeka. Tymczasowo rozwiązałem to tak, że te te fragmenty na których najczęściej występował taki efekt (tam, gdzie najwięcej mieszałem z obrazem) przerenderowałem przy użyciu "Render to new track", wtedy niejako "zasłoniły" to, co pod spodem. Potem całość już poszła bez błędów. Zakładam oczywiście, że Frapsa masz legalnego (mówie o pełnej wersji) i błędne działanie to nie wynik cracka...

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#4
Ja z kolei miałem ostatnio coś takiego, że plik wyrenderowany przez Vegasa do xvida był dobrze wyświetlany przez odtwarzacze, ale jak wrzuciłem go do Vegasa, to ten czasem robił czarny ekran na kilka sekund. Restart nic nie dawał.

Ale, że jako mam trochę pokopane na kompie i w kodekach, to mnie to jakoś nie dziwiło :)
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Maskowanie na przejściach? habson1111 1 729 10-19-2011, 19:37
Ostatni post: krasux

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości