Capture HD video z sony FX1000e w Sony Vegas 10
#1
Witam,
Mam problem z przechwytem video. Niby wszystko jak trzeba włączam przechwytywanie, uruchamia się kamera, sekundy, minuty lecą a ilość przechwyconych klatek równa 0. Zgrywam na laptopa przez firewire na expresscard. Proszę o pomoc.


Załączone pliki Miniatury
   
Odpowiedz
#2
A jesteś pewien, że przełączyłeś wyjście kamery w tryb HDV? Próbowałeś przechwytywać czymś innym?

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#3
Kamera przełączona na tryb HDV - zastanawiam się może ta karta firewire jest padnięta tylko jak to sprawdzić. Próbowałem też Virtualdubem ale tutaj wogóle nie widzi kamery.
Odpowiedz
#4
Zobacz, czy tym pójdzie: http://strony.aster.pl/paviko/hdvsplit.htm
Może u kogoś sprawdzisz czy sama kamera jest sprawna, to wyeliminujesz kolejne elementy.

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#5
HDV Split pokazuje taki komunikat:

Capturing has been started
INFO: No more data is received from camcoder. Capture stopped.
End of capturing


Ale czemu?
Odpowiedz
#6
A udało Ci się wcześnie coś zgrać?
Przy tej samej konfiguracji sprzętowej (ten sam komputer, kontroler, kabel, system operacyjny, ta sama kamera, tak samo ustawiona - to co wcześniej efix pytał).
Nie wiem, jak jest w FX1000, ale w FX7 po uruchomieniu w trybie VCR i wybraniu MENU, w zakładce In/Out Rec jest pozycja Component - i tutaj musi być 1080i/576i, oraz i.Link Conv który musi być ustawiony na OFF.
Odpowiedz
#7
Kamera się "widzi" z komputerem, ale nie spływają dane. Więc karta raczej jest dobra, kabel też, gniazdo - skoro "gadają
" ze sobą też. Ale nie lecą dane. Więc albo uszkodzona kamera, albo jeszcze czegoś nie ustawiłeś. Pamiętam jak zgrywałem z FX1 tam było parę kombinacji z tym wyjściem.

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#8
myślę że ten problem jest przywarą kamery FX1000.
U mnie też występuje podobny problem . wewnętrznym modułem Sony Vegas przechwytuje w formacie HDV z tym tylko ze uparcie dzieli materiał na sceny mimo wyłączonej detekcji scen , natomiast gdy załączona jest ta funkcja to go podzieli bardzo drobno.
Zewnętrzny program dodawany do S.Vegas obsługuje mi tylko SD.
Przestałem z tym problemem wojować bo nie ma sensu wyważać otwartych drzwi- używam do przechwytu HDV SPLIT-64 bit i mam problem z głowy.

Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Który sony vegas kupić? Nauczsiegracpl 1 60 12-02-2016, 23:06
Ostatni post: Gelqone
  część filmików nie ładuje się do sony vegas poprawnie anielkakm 1 42 12-02-2016, 19:28
Ostatni post: mateuszszar
  Funkcja dotyku w Sony Vegas 13 Nauczsiegracpl 4 71 12-01-2016, 16:26
Ostatni post: Nauczsiegracpl
  Sony vegas przestał działać xyrand 1 101 11-07-2016, 18:19
Ostatni post: mateuszszar
  Sony Vegas format filmu lukcio28 1 111 10-20-2016, 17:17
Ostatni post: sirCreeper
  Eqaulizer Sony Vegas 13 Abbout_04 6 144 10-13-2016, 17:26
Ostatni post: sirCreeper

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości