brak video.
#1
Witam.
Mam taki problem.
Nagrałem 3 filmiki moim telefonem i chciałem je skleić w SV. Dwa z nich wkleiły się normalnie z ostatnim zaś mam problemy. Wkleja się sama ścieżka. Czynność powtarzam po kilka razy i nadal nic. Czy wiecie co zrobić?
Odpowiedz
#2
Format mp4.? Jaką masz wersję Vegasa?
Odpowiedz
#3
Format .mp4, Vegas Pro 10.0
Odpowiedz
#4
A quick time zainstalowany?
Odpowiedz
#5
Nie wiem, chyba nie. Ale jeżeli zawsze filmy mi się normalnie wczytywały, a tylko ten jeden nie to po co on?
Odpowiedz
#6
Telefony często kręcą kodekiem 3GPP (jako mp4: H.263) - i tutaj quick time się przydaje.
Może pozostałe filmiki były kręcone na innej jakości, w której telefon używa innego kodeka.

Możesz spprawdzić np. MediaInfo - jaki kodek użyty w pliku wideo.
Odpowiedz
#7
Wrzucam screen'y z tego Mediainfo. Ja się zbytnio nie znam. Może Ty coś pomożesz.

http://imageshack.us/photo/my-images/412/videoch.jpg/
z tym filmikiem są problemy.

http://imageshack.us/photo/my-images/840/video1o.jpg/
dla porównania, wideo z którym problemów nie ma.
Odpowiedz
#8
Kodek AVC.
Ale tak czy inaczej pierwsze to zainstaluj Quick Time'a.
Jest wymagany dla Vegasa.
Odpowiedz
#9
No dobra. Mam Quick Time'a mam i co dalej?
Odpowiedz
#10
Dziwne, bo pliki wydają się być podobnie zakodowane.
Ciężko mi dokładnie sprawdzić - aktualnie dostęp do internetu mam jedynie przez telefon...
Może ktoś inny pomoże.
A może ten plik jest trochę zrypany, i przemuxowanie rozwiązałoby problem?
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Brak synchro audio/video po uploadzie na YouTube brenas666 8 1,080 07-30-2015, 21:23
Ostatni post: brenas666
  Brak ścieżki video samo audio .mp4 gacel112 16 2,101 03-06-2015, 18:18
Ostatni post: gacel112
  Video abr - Audio vbr, po randerze brak synchro. 8005macgyver 0 567 09-17-2013, 21:17
Ostatni post: 8005macgyver
  Brak ścieżki video w pliku MOV quadro 5 2,048 06-10-2013, 11:56
Ostatni post: quadro
  Brak ścieżki video, proszę o pomoc. ozzyx5 18 3,431 07-22-2012, 22:37
Ostatni post: efix
  Brak opcji w Video FX lukasz0071 2 1,292 04-21-2011, 23:36
Ostatni post: lukasz0071

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości