Problem z renderowaniem filmow z efektami
#1
Witam, jestem nowy na forum. Stworzylem kilka klipow w programie Sony Vegas 9 pro i tu zaczynaja sie schody...

Dla przykladu- Wycialem maly fragment filmu i uzylem opcji render as- operacja trwala ok minuty. Potem ten sam fragment nalozylem na 2 taki sam- w minimalnym odstepie na osi czasu( 1 na gorze 2 na dole) aby uzyskac efekt ducha:) wtedy tez film dalo sie zapisac w przyzwoitym czasie, kiedy jednak uzylem 1 efektu- bylo to naswietlanie z gory renderowanie doszlo do godziny, pasek procentowy stal w miejscu a czas renderowania rosl. Nie rozumiem co sie dzieje i chcialem zapytac czy to normalne...? mam tak za kazdym razem , ale nie poddam sie bo program bardzo mi sie spodobal i nauczylem sie juz w pewnym stopniu jego obslugi.

z Gory dziekuje za pomoc
ppozdrawiam
Odpowiedz
#2
A jakie masz ustawienia renderowania? Jaka rozdzielczość, jaki format, jaki kodek...?
Odpowiedz
#3
(10-28-2009, 21:37)qatryk napisał(a):  A jakie masz ustawienia renderowania? Jaka rozdzielczość, jaki format, jaki kodek...?


kolejno:

zapisz typ jako: video for windows avi

template: ntcs dv

frame rate 29,970 ntcs

file order; lower files first


vide format: ntcs dv

interleave every seconds 0,250
Audio;pcm uncompressed
project : use p settings- ale ustawiam zawsze na preview...
Odpowiedz
#4
Aha, już wszystko jasne ;) Zmień format na *.wmv - szybki i jeszcze mnie nigdy nie zawiódł.
Odpowiedz
#5
tego tez probowalem i niestety nic to nie dalo
Odpowiedz
#6
To zmień rozdziałke, np. PAL DV
Odpowiedz
#7
(10-28-2009, 23:22)qatryk napisał(a):  To zmień rozdziałke, np. PAL DV

Dziekuje, zmienilem i to pomoglo troszke:) ale zmienilem w opcji avi bo w opcji wmv nie ma takiej rozdzialki- jest niezle, wiec dzieki wielki- pzynajmniej sie zapisuje...;]
Odpowiedz



   


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości