Aktualny czas: 05-23-2012, 13:37
Witaj! (Logowanie — Rejestracja)
|
Mikrofon w słuchawkach czy osobno?
|
|
09-25-2011, 1:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-25-2011 8:30 przez Cuma.)
|
|||
|
|||
|
Mikrofon w słuchawkach czy osobno?
Witam.Zdaje się,że będę musiał kupić soie nowy mikrofon.Dotychczas posiadałem taki beznadziejny w słuchawkach za jakieś 10-20 zł.I teraz mam pytanie,jaki nowy kupić? W słuchawkach czy oddzielny? Moim zdaniem ten w słuchawkach jest wygodniejszy,a poza tym oddzielny może zbierać pozostałe dźwięki (tak słyszałem) więc jaki kupić? Możecie coś polecić? I ile dam za jakiś dobry mikrofon? Zmieszczę się w 100 zł.?
|
|||
|
09-25-2011, 8:53
|
|||
|
|||
|
RE: Mikrofon w słuchawkach czy osobno?
Wpierw sam musisz sobie odpowiedzieć do czego ci ten mikrofon będzie potrzebny. Czy priorytetem będą cs'y i inne gierki czy zupełnie inne czynności. Jak chcesz np. nagrywać piosenki to taki w słuchawkach raczej się nie sprawdzi.
|
|||
|
09-25-2011, 8:55
|
|||
|
|||
|
Ja potrzebuję do programów typu skype,team speak,mumble itd. Czyli do programów do komunikacji. Oraz do nagrywania komentarza,we FRapsie czy innym rejestatorze dźwięku.
|
|||
|
09-25-2011, 9:58
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-25-2011 10:08 przez mateuszszar.)
|
|||
|
|||
|
Jeśli chcesz do Skype'a, lub innego komuniatora - to wystarczy taki w słuchawkach.
jeśli chcesz nagrywać komentarze - dla siebie - też wystarczy, Ale jeśli chcesz to później gdzeiś pokazywać (np. YT) - to wybacz, ale osobiście mam trochę dość tych gównianych jakościowo trzeszcząco-pierdzących komentarzy. Ja bym Ci polecił oczywiście w miarę profesjonalny sprzęt, ale cena na pewno by Cię odstraszyła... Ostatnio popularne są mikrofony na USB - moim zdaniem trochę kupa - ale do komentarzy powinny wystarczyć, nawet całkiem dobrze przenoszą głos... Jak dobrze poszukasz, to znajdziesz próbki na tym forum - Bunch taki posiada... więc albo po jego postach - albo po moich dojdziesz do tego tematu. A tak generalnie mikrofony dzielimy głównie na: - dynamiczne (zwykłe, zbierające tylko z bliska, najczęściej spotykane na scenie), - pojemnościowe (bardzo dobrze brzmiące, ale przenoszą wszystko co tylko słychać - więc do nagrywania niezbędne będą wręcz studyjne warunki - cisza w domu), - gówniane (takie do skype - oprócz głosu ludzkiego nie zbierają nic innego, a nawet głos brzmi jak przez telefon). Do nagrywania głosu taki gówniany powinien wystarczyć - ale w tej półce też znajdują się lepsze i gorsze. tutaj jest próbka: (08-10-2011 2:09)Bunch napisał(a): Proszę, oto i nagranie. |
|||
|
09-25-2011, 10:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-25-2011 10:11 przez Cuma.)
|
|||
|
|||
|
No ak,ja posiadam gównianyz niskiej półki.Ale chcę jakiś fajny mikrofonik tak do.. 100-150 zł max.
Gościu którego subskrybuje ma fajny mikrofon. Bardzo usatysfakcjonwałaby mnie taka jakość. http://www.youtube.com/watch?v=Ugn79WqfApc - wziąłem pierwszy lepszy poradnik,dobra jakośc i taką bym chciał. |
|||
|
09-25-2011, 13:42
|
|||
|
|||
|
No to w czym problem spytać się gościa o jego mikrofon?
|
|||
|
09-25-2011, 19:20
|
|||
|
|||
|
No wiem.Ale może możecie mi polecić co innego? Nie będę się rzucał od razu na pierwszy lepiej mieć trochę wiekszy wybór ^^
|
|||
|
09-25-2011, 19:50
|
|||
|
|||
|
Jak będziesz miał do wydania 1000zł, to Ci pomogę wybrać.
Na mokrofonach do stówki - powiem Ci szczerze - nie znam się. |
|||
|
09-25-2011, 21:03
|
|||
|
|||
|
No to kiepsko.Mikrofon tego kolesia to raz,stojący odzielnie i dwa - nazywa się "elecome microphone"
|
|||
|
09-27-2011, 20:42
|
|||
|
|||
|
Mi tam najlepiej się nagrywa jak mam mikro w słuchafonach (creative fatality)
|
|||
Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc

![[Obrazek: mateuszar.jpg]](http://img135.imageshack.us/img135/3104/mateuszar.jpg)