SV nie otwiera plików *.AVI
#1
Hej,

sprawa wygląda tak: dziś zainstalowałam Sony Vegasa Pro 10 i wszystko działa, tyle, że... nie otwiera plików *AVI. Wcześniej miałam tę samą wersję, gdzie pliki avi działały idealnie, ale musiałam ją odinstalować i zainstalować na nowo.

Szukałam już rozwiązań i nie znalazłam nic sensowneo. Mam zainstalowaną paczkę kodeków K-Lite Codec Pack 760 i Quick Time Alternative - nic nie pomogło.

Po próbie otwarcia pliku w formacie .AVI pojawia się komunikat: 'An error occured while opening a file/ a codec.' Dodam tylko, że choćby WMV i MP4 otwiera i odtwarza bez zarzutu...

Jakieś sugestie? Powiem tylko, że większość filmów mam oczywiście w avi i nie za bardzo cieszę się na myśl o konwerterowaniu ich wszystkich.

Z góry dzięki za pomoc c;
Odpowiedz
#2
A czym zakodowany jest film?
może brakuje Ci Xvid? Ściągnij i zainstaluj oficjalny Xvid.
Odpowiedz
#3
Przepuściłam parę plików, które próbowałam otworzyć, przez GSpot i wszystkie to rzeczywiście Xvid c;

Okej, zainstalowałam oficjalnego Xvida i UWAGA: DZIAŁA.

Bardzo, bardzo, bardzo dzięki za pomoc! :)))
Dzięki jednemu postowi osiągnęłam pełnię szczęścia :D
Odpowiedz
#4
Mój pomysł - a raczej propozycja, ściągnij nowe kodeki, tylko nie paczkę, a konkretnie Xvid ze strony i przeinstaluj.
Ostatnio ten temat przerabiałem. Też miałem już Xvida, ale po instalowaniu jakiejś paczki, nastąapiły zmiany w rejestrze i dupa - Vegas nie widzi :) Po reinstalacji jest ok. (przynajmniej u mnie):
Odpowiedz
#5
Wydaje mi się, że miałam dokładnie tak samo c;

Zainstalowałam samego Xvida i działa, dzięki za pomoc :)

W SV całkiem nieźle mi idzie, ale w kodekach nigdy się nie mogłam rozeznać, eh :(
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  SV nie otwiera plików AVI,MP4... andrzejj 15 15,813 04-15-2011, 20:29
Ostatni post: marcinb9987

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości