Błąd podczas zapisywania
#1
Cześć. Witam wszystkich serdecznie, jestem nowy na forum. W Vegasie obracam się już jakiś czas, głównie robię filmy na youtube. Ostatnio mam okazję zrobić film w HD, oczywiście nie obędzie się bez problemów. Otóż przy zapisywaniu filmu w formacie .wmv, wyświetla się znany już Wam komunikat "The system is low on memory". I na tym zabawa z Vegasem się kończy. Próbowałem zmieniać wartości RAM, w opcjach z 1024 na 0. Jednakże nic to nie daje - dodam, że kiedyś miałem ten problem i poradziłem sobie z nim. Zmieniałem systemy operacyjne, czas mijał a problem musiał przyjść akurat dziś, kiedy pilne jest dokończenie filmu. Ściągnąłem to intro do filmu : http://www.aquul.com/templates/elements-ipt/ i zacząłem produkcję. Przy zapisywaniu końcowym - niespodzianka. Próbowałem wielu sposobów, nawet szukałem innych wersji Vegasa - to samo. Chciałem poradzić się zmianą wartości przez jakiś program, ale nie ma za cholerę nigdzie pliku "wmfplug4.dll" przez, który mógłbym dotrzeć do zmian jakichkolwiek ustawień.

Ach zapomniałbym, mam 3GB RAM, procesor 3600+ (II rdzeń)

Proszę o pomoc.
Odpowiedz
#2
Ostatni rozdział:
http://www.efix.pl/archiwum-efix/tutoria...emory.html
Odpowiedz
#3
(08-22-2011, 23:34)Pinto napisał(a):  Ostatni rozdział:
http://www.efix.pl/archiwum-efix/tutoria...emory.html

Chodzi Ci o to, z przelogowaniem się czy z tym programem?
Odpowiedz
#4
Z tym programem.
Odpowiedz
#5
(08-23-2011, 1:05)Pinto napisał(a):  Z tym programem.

Nie czytałeś, że nie mam nigdzie tego pliku, który muszę odtworzyć tym programem?

@edit. Dobra mam, schował się. Jakie pliki mam edytować?
@edit2: Zrobiłem, nadal to samo. Brak zmian.
@edit3: Zrobiłem format, nadal wszystko jest tak samo.
Odpowiedz
#6
Nie ustawiaj na zero Dynamic RAM, musi być większa, np. 16MB. Nie masz jakiś śmieci w pamięci? Dałeś maks dla Vegasa? Wyłączyłeś wszystko co niepotrzebne? No i przede wszystkim - sam projekt jest z dupy jak to się brzydko mówi. 2048x1152? Pewnie i tak to chcesz na YT wrzucić sądząc po zawartości, nie uważasz, że 1080 by zupełnie wystarczyło? Albo i mniej?

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#7
(08-23-2011, 13:34)efix napisał(a):  Nie ustawiaj na zero Dynamic RAM, musi być większa, np. 16MB. Nie masz jakiś śmieci w pamięci? Dałeś maks dla Vegasa? Wyłączyłeś wszystko co niepotrzebne? No i przede wszystkim - sam projekt jest z dupy jak to się brzydko mówi. 2048x1152? Pewnie i tak to chcesz na YT wrzucić sądząc po zawartości, nie uważasz, że 1080 by zupełnie wystarczyło? Albo i mniej?


A więc tak, ustawiałem wartości "0" - default all, oraz 1024.
Nie mam śmieci w pamięci, nawet kombinowałem z tym sposobem z przelogowaniem i wyłączeniem wszystkiego, by Vegas miał całą pamięć dla siebie i było to samo. Z 2048 zmieniłem na mniej.
Chcę to wrzucić na youtube, tylko po tym ma być jeszcze utwór i kilka przejść wideo. Całość ma mieć około minutę trzydzieści.
Ukończenie tego filmu to naprawdę ważna rzecz, a nawet nie mam warunków.

Czyściłem rejestr, robiłem co mogłem za pomocą TuneUp Utilities.
Odpowiedz
#8
Mówię, ustaw Dynamic Ram Preview na 16 (słownie, szesnaście).
Jak chcesz wrzucać na YT nie rób tak wielkiego projektu! Po co to robisz? 1920x1080 starczy w zupełności.

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#9
(08-23-2011, 15:42)efix napisał(a):  Mówię, ustaw Dynamic Ram Preview na 16 (słownie, szesnaście).
Jak chcesz wrzucać na YT nie rób tak wielkiego projektu! Po co to robisz? 1920x1080 starczy w zupełności.

Ustawiałem na '16'. Wrzucam na youtube, ale ma być w HD. Jest ustawione na mniej niż 2048, czyli 1990 albo 1920.
Tak czy siak żaden projekt, na żadnych wartościach i rozszerzeniach nie chce się zapisać.

[Obrazek: 73868954162406234306.jpg]
Odpowiedz
#10
Ubij zbędne procesy, przede wszystkim Apache, po grzyba działa? Windows update, pewnie jeszcze co nieco by się znalazło. TuneApUtulities jest kolejnym gównem które zajmuje pamięć. Po co Ci to? Zamiast pomóc tylko szkodzi.
Wyłącz wszystko co się da, łącznie z Chrome a nawet firewallem i antywirusem.
Tak swoją drogą jak masz projekt ustawiony z przeplotem to zmień to na "None".

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Błąd podczas otwierania projektu gab39 3 412 03-21-2016, 23:23
Ostatni post: mateuszszar
  Błąd podczas przesyłania Filmu z kamery Sony hpmrowa 12 2,143 01-18-2014, 16:06
Ostatni post: hpmrowa
  Sony Vegas 12 Błąd Podczas instalacji! ziomekxxl97 9 2,360 02-08-2013, 19:27
Ostatni post: walerka
  Błąd podczas stosowania radial blur... kejczi 7 1,674 11-19-2012, 0:24
Ostatni post: kejczi
  Błąd podczas renderingu do AVC osa 1 1,068 05-16-2012, 19:26
Ostatni post: efix
  Długi czas zapisywania filmu ??:< `sHiz? 2 1,365 02-04-2012, 10:16
Ostatni post: `sHiz?

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości