Problem z dźwiękiem
#1
Witam. Gdy odpalam swój projekt, klikam Play, to muzyka nie gra. Jeśli ją wrzucę do timerra, to działa, natomiast na tracku nie. Jeśli tworze nowy project, to w nim wszystko działa normalnie, ale w tym starym muzyka dalej nie gra. Co zrobic?
Odpowiedz
#2
a co poprzełączałeś?
Albo przekierowałeś dźwięk nie tam, gdzie potrzeba, albo coś powyciszałeś, albo dałeś jakiś plugin po drodze, który jest powodem ciszy... albo...
Ps. a kursor w ogóle przemieszcza się? czy stoi w miejscu jak dajesz play (output meter - master - sygnalizuje obecność dźwięku?)
Odpowiedz
#3
Problem z projektem pokonany, zostal tylko ten z dzwiekiem. Mateusz, co konkretnie masz na mysli? Nie wiem jak sprawdizc czy cos poprzekierowalem, jakies wskazowki? ;)
Odpowiedz
#4
1. Kursor po włączeniu play przemieszcza się? Jeśli tak -> pkt2, jeśli nie -> pkt.3
2. Podczas odtwarzania wskaźnik wysterowania (okno Output Meter) porusza się?
3. Jakie pluginy są ustawione (na tracku, ale również na sumie - master), oraz czy stosujesz w tym projekcie kanał Bus? (zarówno FX Bus, jak i zwykły Bus)?
4. Podaj ustawienia Preferencji/audio device a następnie Project Properties (zakładka audio).

Zobaczymy, co dalej jak odpowiesz na te pytania (ciężko zgadywać, co i jak masz poustawiane) ;)

A tak z ciekawości - jaki był problem z projektem?
Odpowiedz
#5
(08-08-2011, 15:35)mateuszszar napisał(a):  1. Kursor po włączeniu play przemieszcza się? Jeśli tak -> pkt2, jeśli nie -> pkt.3
2. Podczas odtwarzania wskaźnik wysterowania (okno Output Meter) porusza się?
3. Jakie pluginy są ustawione (na tracku, ale również na sumie - master), oraz czy stosujesz w tym projekcie kanał Bus? (zarówno FX Bus, jak i zwykły Bus)?
4. Podaj ustawienia Preferencji/audio device a następnie Project Properties (zakładka audio).

Zobaczymy, co dalej jak odpowiesz na te pytania (ciężko zgadywać, co i jak masz poustawiane) ;)

A tak z ciekawości - jaki był problem z projektem?
Jest może do Ciebie jakiś inny kontakt, oprócz forum? Na gg potrwalo by to na prawde szybciej.
Odpowiedz
#6
Nie używam GG, ani NK, ani FB... ani nic z tych nowoczesnych dobrodziejstw...
Najszybciej byłoby pewnie przez TeamViewer (sam bym zaglądnął, gdzie bym chciał, bez rozpisywania się na forum i tracenia czasu), ale forum właśnie jest po to, aby ślad został, dla potomnych...
Odpowiedz
#7
(08-08-2011, 15:40)mateuszszar napisał(a):  Nie używam GG, ani NK, ani FB... ani nic z tych nowoczesnych dobrodziejstw...
Najszybciej byłoby pewnie przez TeamViewer (sam bym zaglądnął, gdzie bym chciał, bez rozpisywania się na forum i tracenia czasu), ale forum właśnie jest po to, aby ślad został, dla potomnych...

Hmm, masz xfire? Uzywalem juz wiele razy team vieviera, wiec nie ma problemu :)
Odpowiedz
#8
musiałem sprawdzić, co to xfire ;). Też komunikator - wiec też nie mam.
Daj namiary na TeamViewer, na PW na przykład.
małe podpowiedzi...
   
I po sprawie. Najlepszemu mogło się zdarzyć... Głośność zjechała do minus nieskończoności (na masterze)... Trzeba uważać, jak się ustawiało głośność a później się kręci rolką, bo można różne rzeczy "wykręcić"... i później takie niespodzianki wychodzą, że jest za cicho lub za głośno.
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z dźwiękiem przy renderowaniu Filozof94 3 1,105 02-27-2015, 13:48
Ostatni post: mateuszszar
  Problem z dzwiękiem ryszerd 0 405 09-21-2014, 12:59
Ostatni post: ryszerd
  Problem z dźwiękiem memento 1 609 05-12-2014, 12:16
Ostatni post: efix
  Problem z dźwiękiem Philia 2 655 04-24-2014, 22:12
Ostatni post: Philia
  Problem z Dzwiekiem ;/ realmadrid 0 487 02-16-2014, 23:49
Ostatni post: realmadrid
  Problem z dźwiękiem po zrenderowaniu michael197 2 830 01-03-2014, 15:37
Ostatni post: michael197

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości