Vegas nie wykrywa magnetowidu
#1
Witam,
zakupiłem panel PCI z firewire'ami. Podłączyłem magnetowid SONY GV-HD700 i próbuję zgrać materiał z kasety. Sony Vegas nie wykrywa sygnału, jest Device Not Available (wykrywany jest port IEE 1394). Na magnetowidzie NIE pojawia się napis I.LINK
Obiecałem jutro oddać magnetowid;/ ... Miał ktoś podobny problem?
Dzięki za pomoc:)

Działam na Windows7 x64 i system automatycznie zainstalował sterowniki
kabel też nowy, dołączony do panelu 4pin-6pin
Odpowiedz
#2
Domyślnie w Vegasie jest ustawiona w preferencjach zewnętrzna aplikacja do wczytywania. Odznacz to, może pomoże.
Odpowiedz
#3
Gdzie to jest? Na zupełnie innym sprzęcie nie miałem problemów z konfiguracją Vegasa
Zastanawiam się jeszcze, czy mam dobry kabel, bo budżetu starczyło na najtańszy, a podobno z tym bywają problemy.
Odpowiedz
#4
Jakiej firmy jest firewire PCI?
Wiem (nie pamiętam teraz jaka firma), że niektóre kontrolery miały problem pod win7 (tym bardziej 64bit).
Jest jakieś rozwiązanie w stylu podmiana sterownika (menadżer urządzeń ) na domyślny IEEE 1394, ale musisz sam poszukać, ja nie pamiętam teraz.
Chyba trzeba było wybrać 1394ohci.sys
A inne urządzenie firewire działa? Na tym samym komputerze? Tej samej karcie PCI itd. (powinienem zapytać na wstępie).
Odpowiedz
#5
Kupiłem na tej aukcji
http://allegro.pl/bk22-karta-fire-wire-4...97038.html
System wykrywa, że jest fire wire, sterownik wydaje się być OK

Ten sterownik, co podałeś mam wybrany. Próbowałem też go usunąć i dać systemowi pobrać nowy - bez zmian

Innych urządzeń firewire niestety nie posiadam, na pewno bym sprawdził na początku:)

aha, nie dodałem, że system nie sygnalizuje dźwiękiem że coś jest podłączone
Odpowiedz
#6
(08-02-2011, 20:26)mt362 napisał(a):  Gdzie to jest?
Preferences>Video
Odpowiedz
#7
(08-02-2011, 21:36)Pinto napisał(a):  
(08-02-2011, 20:26)mt362 napisał(a):  Gdzie to jest?
Preferences>Video
Domyślnie było to odznaczone
Odpowiedz
#8
Oczywiście zaznaczyłeś i spróbowałeś jak w tym przypadku będzie?
Odpowiedz
#9
Z tego co opisałeś, to problem raczej nie jest w Vegasie a albo w systemie windows, albo w ustawieniach magnetowidu. Nie wiem jak ten konkretnie model, ale niektóre magnetowidy SONY trzeba ustawić, aby miały aktywne firewire. Jakby nie spojrzeć dobrze byłoby wykonać jeden z dwóch testów - magnetowid podłączyć do laptopa, w którym na pewno firewire działa (sprawdzone) albo podpiąć coś innego do komputera (kamerę z firewire, która na pewno ma aktywne wyjście firewire).
[Obrazek: i15.jpg]
Odpowiedz
#10
Problem był z kartą firewire, która mało że nie działała, to spaliła mi złącza w magnetowidzie i kamerze...
Dzięki za pomoc:)
Odpowiedz



   


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości