Aktualny czas: 05-23-2012, 1:09 Witaj! (LogowanieRejestracja)

Odpowiedz 

Pomoc w wyborze kamery "Do zadań "speciajnych"
07-15-2011, 15:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-15-2011 16:51 przez anderpl1.)
Pomoc w wyborze kamery "Do zadań "speciajnych"
Witam wszystkich.
Mam pomysł na nakręcanie spotkań ASG i mam problem bo akurat na obrazie ruchomym się nie znam zupełnie więc mam prośbę do tych co się znają potrzebuję kamery o sporej prędkości nagrywania no i aby jakość obrazu była dobra. Nie musi mieć ZOOOOOOOMA wielkiego (w zasadzie w ogóle mieć nie musi). no i fajnie jak by była w miarę solidna i wytrzymała.
Dobrze by było jak by nie bolała w portfel.

p.s jeszcze fajnie jak by nagrywała dobrze przy słabym świetle np. zmierzch, świt
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07-15-2011, 15:53
RE: Poboc w wyborze kamery "Do zadań "speciajnych"
Takie rzeczy to tylko w Erze.
Filmowanie z dużymi prędkościami nigdy nie jest tanie i zawsze potrzebuje dużo światła.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
07-15-2011, 16:18
RE: Poboc w wyborze kamery "Do zadań "speciajnych"
A ile chcesz wydać i co dla Ciebie jest sporą prędkością? Bo jeśli dla ciebie spora prędkość to taka, że nie klatkuje (np. stare telefony komórkowe, kamerki internetowe) to coś by się znalazło.
07-15-2011, 16:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-15-2011 16:59 przez anderpl1.)
RE: Pomoc w wyborze kamery "Do zadań "speciajnych"
znaczy chodzi o to że fajnie by było jak by to mogło zarejestrować w miarę szybki obrót głową/repliką konkretnej granicy cenowej nie daję ale bo się nie znam ale fajnie jak by ktoś dał mi jakieś linki/nazwy takich kamer

P.S. Sorry za błąd w temacie xD dopiero teraz zobaczyłem Poboc/Pomoc xD
07-15-2011, 17:27
Kamera, która by spełniła założenia, tak myślę:
http://www.ceneo.pl/1159425
07-15-2011, 17:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-15-2011 17:55 przez efix.)
OK, już chyba wiem czego potrzebujesz - ta kamerka robi się coraz bardziej popularna do takich zabawach i można już kupić w Polsce: http://gopro.com/

http://www.ceneo.pl/;szukaj-gopro
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
07-15-2011, 18:17
A montować już umiesz?
07-15-2011, 19:16
goPro.
Polecam. Miałem do dyspozycji podczas kręcenia jednej z reklam (przyczepiłem do podwiozia samochodu, aby nakręcic ruszające się podzespoły). Mała, obudowa wodoszczelna, zapis na karty pamięci (AVCHD) - tyle, że z kiepskim bitrate.
W rozdzielczości full HD obraz trochę słabawy - przy szybkich scenach.
Jeszcze jeden dość ważny minus - ta kamera kręci z prędkością 30klatek na sekundę, co po przerobieniu na PAL daje średni efekt.
07-15-2011, 19:33
Dziękuje ci efix właśnie to mi jest potrzebne.
Apropo Pinto : a ja tak nie myślę kamera jest za droga I CO NAJWAŻNIEJSZE ZA WIELKA to miało być małe i podręczne. miało być przyczepione do broni lub głowy/hełmu !!!!
a ty mi wyjeżdżasz z nie wiadomo jak drogim, ogromnym sprzętem ja czegoś takiego nie potraktuje poważnie skoro ty se po prostu znalazłeś gdzieś w jakimś sklepie i dałeś mi link do najdroższej kamery jaka była. Bo to tak wygląda
07-15-2011, 19:59
Nie doczytałem, że to ma być do hełmu :) GoPro spełnia wymagania tylko mobilności i solidności. Ogólnie jakość filmu na poziomie lepszego telefonu komórkowego. Filmowanie o świcie lub zmierzchu?
http://www.youtube.com/watch?v=vSQWrviX_6I

Odpowiedz 

Skocz do:

Polskie tłumaczenie © 2007-2012 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2012 MyBB Group.
mybbv3 designed for MyBB