Przechwytywanie sygnały wyjściowego - problem amatora
#1
Witam,
na wstępie przepraszam jeżeli taki temat był już poruszany na forum ale nie mogłem znaleść wątku, który rozwiązywałby mój problem.

Do rzeczy:
Korzystam z programu służacego do dvj`ingu dzięki, któremy mixuje na żywo teledyski. Na ekranie głownym laptopa mam odpalony program z podglądem, na drugi ekran przeciągam okno wyjściowe i maksymalizuje. Sygnał jest wysyłany na monitory przez normalne wyjście VGA tak jak np. na projektor.

Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób moge skonfigurować ustawienia tak że program przechwytywał i nagrywał w HD ( w takiej jakości są clipy ) sygnał pojawiający się na wyjściu abym mógł nagrać efekt mojej pracy a nastepnie płynnie odtworzyć?
Odpowiedz
#2
Czytajac ten wątek mam wrażenie dejavu.
Z jakiego źródła przechwyt HD? Do tego służy np. Blackmagic Intensity Pro i taką otrzymałeś, o ile dobrze pamiętam, odpowiedź kiedyś, gdzieś.
Odpowiedz
#3
Nie jestem pewnie, czy tak się da - szukając możliwość zgrania co nieco z np. kablówki z HDMI czytałem manual od BlackMagica i pisali tam, że sorry, ale ze względu na piractwo itd. możliwość zgrywania ze źródła HDMI jest zablokowana. Nie miałem tego w ręce, być może dotyczyło to tylko źródeł które używają HDCP. Może akurat komp-komp się da.
Ale wracając do tematu - na upartego FRAPSem by dał radę, pytanie jak mocny jest komputer.

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#4
Jeśli sygnał ma HDCP, to Intensity odmówi oczywiście zgrania takiego materiału. Z pomocą przychodzi nam wtedy firma ELBOX (amigowcy ją znają:) i ich kable iHDMI:
http://ihdmi.pl/cgibin/shop?show=4IHDMI&...d=7afd9418
Odpowiedz
#5
No stary, toś mi prezent zrobił :) Twoje zdrowie!

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#6
(06-28-2011, 11:55)Pinto napisał(a):  Czytajac ten wątek mam wrażenie dejavu.
Z jakiego źródła przechwyt HD? Do tego służy np. Blackmagic Intensity Pro i taką otrzymałeś, o ile dobrze pamiętam, odpowiedź kiedyś, gdzieś.

Ja osobiście 1 raz zadałem pytanie na tym forum i w sumie 1 raz pisze gdziekolwiek w tej sprawie więc raczej mnie z kimś pomyliłeś co nie zmienia jednak faktu że mogłem przeoczyć taki wątek na forum podczas poszukiwań.
Odpowiedz
#7
Tu masz alternatywę do BlackMagica, ale nigdy nie widziałem tego w akcji http://www.c4i.com.pl/index.php?page=sho...t&Itemid=1

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#8
A myślicie ze jest to możliwe bez dodatkowego sprzętu?? Chodzi mi o coś w rodzaju tego co można zrobić z audio - czyli program zgrywający sygnał audio, ktory jest wysylany na output komputera?? Słyszałem np o programie "ishowu" ktory podobno daje radę ale jest na maca a ja pracuje na PC. No i właśnie czy SV nie ma przypadkiem takiej funkcji?
Odpowiedz
#9
HDMI przesyła obraz razem z dźwiękiem, więc w czym problem?
Odpowiedz
#10
Bez dodatkowego sprzętu? To tylko zgrywanie zawartości drugiegio ekranu.
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Wybór formatu wyjściowego gotowego filmu lukcio28 11 256 10-21-2016, 17:36
Ostatni post: daruncio1
  Jakie ustawić parmetry pliku wyjściowego? odwiecznepiesni 3 205 07-21-2016, 11:44
Ostatni post: mateuszszar
  Spowolnienie filmu a fps materiału wyjściowego + artefakty na materiale wyjściowym kr1st0 1 442 04-03-2015, 20:01
Ostatni post: koks
  Pytanie od amatora... Kruchy 3 758 12-22-2014, 11:40
Ostatni post: Kruchy
  wybor kamery dla amatora polonia66 11 1,677 08-14-2013, 21:59
Ostatni post: efix
  Przechwytywanie video z lustrzanki Rysio 4 1,386 08-10-2011, 23:37
Ostatni post: Bunch

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości