Problem przy renderingu
#1
Witam (wersja 9.0 SV)
Mam problem.Zrobiłem kompilacje (filmik) i wsyzstko ok ustawiam w jakości HD YT i w poglądzie gdy wciskam render .. to czas leci a procenty jest 0 zostawiłem kompa na noc i z 15godzin się renderowało i nic nadal 0% a czas nadal leciał a i czarny ekran.

O TAKIE USTAWIENIA MAM:


Proszę o POMOC
Odpowiedz
#2
Proponuję Ci zmienić "Video rendering quality" z Best na Good, ponieważ między tymi dwoma nie widać znaczącej różnicy, a ustawiając Preview zaoszczędzisz parę mb. Ustawiałeś może klipy w pan/cropi'e na 16:9 lub w properties klipu odznaczyłeś Maintain aspect ratio? Jeżeli nie to powinieneś to zrobić.
Odpowiedz
#3
wszystko zrobiłem tak jak mówiłeś i lipa nadal to samo :(
Jeszcze zauważyłem że w moich innych projektach jak render biorę też to samo jest.

a oto scr do tego projektu możne coś zauważycie
http://i55.tinypic.com/if4t9z.jpg
[Obrazek: if4t9z.jpg]
Odpowiedz
#4
Jakbyś uważnie poczytał forum to były takie tematy. Przy renderingu masz na pewno zaznaczone Render loop region a nie masz zaznaczonego regionu. U góry timeline'u mas tak mały żółty trójkąt. Chwyć za niego i rozciągnij (będzie się robić taka błękitna belka) na taki obszar, jaki ma trafić do finalnego pliku po renderze.
Kłania się podstawowa obsługa programu.

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#5
efix nie to było przyczyną ;)
Odpowiedz
#6
Zwykle to lub coś równie głupiego bywa przyczyną takiego zachowania. A co było w takim razie?

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#7
scieżka dźwięku nieużywana trzeba było zaznaczyć Mute

dzięki temat do zamknięcia ;)
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Nieznany błąd przy próbie renderingu do MP4 (.mp4) Kano 0 97 09-29-2016, 15:49
Ostatni post: Kano
  Crash przy renderingu GravityLoL 2 469 09-15-2015, 18:46
Ostatni post: GravityLoL
  Problem z pamięcia RAM przy renderingu stygmata 5 866 12-05-2013, 1:00
Ostatni post: efix
  Format WMV zniknął z listy przy renderingu Felippe 6 1,293 04-15-2013, 13:56
Ostatni post: efix
  problem przy renderingu macieq03 8 2,281 08-10-2012, 21:41
Ostatni post: macieq03
  Problem przy renderingu-The system is low on memory PitruPK 4 1,707 11-17-2011, 16:17
Ostatni post: Pinto

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości