Po renderingu obraz jest czarny
#1
Witam

Chodzi o ten klip, zrobiony przez koleżankę na jej komputerze, i przesłany mi siecią: http://www.mediafire.com/?hs6963j9dgoc753

Otwiera się w VS bez problemu, ale jak wyrenderuję film to w miejscu klipu jest czarny obraz. W trakcie renderingu też tam jest czarno. Dlaczego tak się dzieje? Bez względu jakich metod i kodeków używam przy renderingu.
Odpowiedz
#2
Podejrzewam jakiś problem w kodekach, bądź w samym SV. Filmik śmiga po różnym renderingu w SV 10. Proponuje reinstalke kodeków. Jeśli to nie pomoże to świeża instalka SV
Odpowiedz
#3
Okazało się, że mam zbyt nowoczesną wersję SV :) A filmik można było otwierać normalnie na starszych wersjach.
Odpowiedz
#4
Raczej burdel w kodekach.
Odpowiedz
#5
Mam identyczny problem, próbowałem juz chyba wszystkiego, przeinstalowałem i kodeki i program, przekonwertowałem jeszcze raz pliki wideo, i nadal nic. Ale gdy wrzucam pliki graficzne to renderuje je bez problemu. Najzabawniejsze jest to że wczoraj jeszcze renderowałem w zasadzie te same pliki i wszystko było OK.

Zna ktoś rozwiązanie tego problemu ??
Odpowiedz
#6
A ja mam to samo, juz robilem wszystko, co mozliwe.

Disable sample
Kodeki
Reinstall


A, co dziwne. Zrobione przeze mnie intro - renderuje normalnie. Ale filmy, ktore nagralem juz nie sa renderowane w normalny sposob.
Odpowiedz
#7
Czarny obraz to problem komunikacji Vegasa z kodekiem. Rozwiązania:
a) zmiana kodeka na inny (inne wydanie, innego producenta itd.)
b) zmiana wersji Vegasa (czasem zmienia się współpraca)
c) przekonwertowanie wejściowych plików na inny format.

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#8
Aż z tej okazji się zarejestrowałem! Witam wszystkich.
Faktycznie z niektórych źródeł pliki się dziwnie zachowują (m.in. są czarne)
wyjście z sytuacji robiąc przekonwertowanie wejściowych plików na inny format według mnie dobre ale nie rozwiązuje problemu. O instalacji innej wersji SV nie wspominając.
Ale przyczepiłem się tych kodeków.
Bo tak - na jednym kompie plik widać ale wynikowego nie. Na drugim plik złamany pod kontem 45 stopni, wynikowy widać ale też złamany...?
No więc w te kodeki 1, 2, 3, .... 5, 10, fora obczytane który lepszy i du..!
Aż w końcu nieśmiały kopciuszek pod nazwą cole2k pack rozwiązał w obu systemach problem. Zero problemów. I tym właśnie chciałem się podzielić. 3 dni mojej zabawy, ale jest!
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Skaczący/przerywający obraz i dźwięk po renderingu Zavisza 8 3,326 04-26-2012, 9:11
Ostatni post: efix
  Czarny obraz zamiast filmu oomaster 9 8,329 03-08-2009, 11:10
Ostatni post: Videl

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości