Jaki tryb renderowania dla DVD (do Architecta)
#1
Witam ponownie. Przyszedł czas by wyrenderować pierwszy film w Vegasie. Projekt, który stworzyłem ma długość 110 minut. Jest on w rozdzielczości PAL (720x576@25 FPS). Ścieżka dźwiękowa: mono, 44100kHz.

Mam zamiar umieścić materiał na zwykłym DVD 4,7 GB. Zanim jednak to zrobię, chciałbym dodać w Sony DVD Architect menu, w którym można by było wybrać rozdział.

Czy moglibyście mi doradzić, jaki format pliku mam wybrać, oraz jakie ma być jego ustawienie, aby jakość była najlepsza na DVD 4,7GB. Czy mam użyć standardowego kodeka, czy może bardziej opłacało by się ściągnąć jakiś z Internetu. Czas renderowania nie ma dla mnie znaczenia, liczy się jakość. Chciałbym zasięgnąć waszej rady oraz byście podzielili się swoim doświadczeniem.

Pozdrawiam!
Odpowiedz
#2
http://efix.pl/archiwum-efix/tutoriale/2...itect.html
Odpowiedz
#3
Dzięki tidzu.
Jeśli mój dźwięk jest mono, to Architect przerobi go na stereo?
Więc muszę wybrać MPEG2, odhaczyć audio i wyrenderować je oddzielnie, tak?
Jak wybieram dźwięk AC-3, to pojawia się i informacja, że nie mam Architecta, co jest nie zgodne z prawdą. Koniecznie chciałbym użyć AC-3.
Aha i dlaczego podczas renderowania MPEG2 szerokość filmu zmienia się ze 720 na 768?
Pozdrawiam!
Odpowiedz
#4
Już sam sobie dałem radę. Do zamknięcia.
Odpowiedz
#5
(04-25-2011, 23:47)Madras napisał(a):  Już sam sobie dałem radę. Do zamknięcia.

Przepraszam z góry ale mam wrażenie, że większość użytkowników SV problemy robi sobie sama. Mistrzem Vegasa nie jestem ale w 90 % program jest rozkminiony a po za tym wystarczy dokładnie czytać co gdzie i po co ... W większości przypadków materiał wejściowy = wyjściowy i trzeba się mocno starać żeby to sp.....ć :P Ludzie, nie bawcie się niepotrzebnymi ustawieniami typu Lower - Upper ponieważ same domyślne "settingi" już "wiedzą" co jest w stosunku do kamer. Błędy wynikają z przekombinowania albo złego ustawienia projektu a na końcu Renderu - taka prawda. Oczywiście wszystko wynika i z jednego i drugiego - jeszcze nigdy nie udało mi się spi..... materiału. Vegas jest głupko odporny stosując się oczywiście do zaleceń producenta.

Pozdrawiam.

P.S. Vegas od wersji 9.0 ma zaszytą możliwości renderu AC-3 jako "Dolby Digital AC-3 Studio" z (lub bez) AGC - automatyczna kontrola poziomu sygnału (dźwięku).
SONY Vegas Pro 13.0, HP Workstation z200 ...

Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Tryb podglądu po 2x kliknięciu w krawędź mav 2 148 08-02-2016, 13:53
Ostatni post: mateuszszar
  Jaki kodek do renderowania dźwięku na B-R Piwosz 3 873 10-27-2014, 23:07
Ostatni post: mateuszszar
  Tryb kompozycji raczq 2 538 08-25-2014, 14:03
Ostatni post: raczq
  Tryb Vivid w kamerce Fiveo 4 786 02-13-2014, 18:34
Ostatni post: Fiveo
  Ustawienia audio dla Architecta. artur.jaracz@gmail.com 0 401 11-13-2013, 16:58
Ostatni post: artur.jaracz@gmail.com
  Niechciane artefakty - Jaki kodek wybrać do renderowania w moim przypadku adashko 3 2,544 05-05-2012, 23:51
Ostatni post: adashko

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości