Problem z tekstem 3D
#1
Siemka, mam problem z tekstem 3D. Chce zrobić jak na tym filmiku:



A wychodzi tak:

[Obrazek: beztytuukkd.th.jpg]

Co zrobiłem źle?


Tutaj pliki projektu:

http://hotfile.com/dl/110984579/92b1403/stacja.rar.html
Odpowiedz
#2
Powiększ główny TRACK MOTION (tak aby nie było czarnego tła w tle). Tym samym zmniejsz znacznie napisy, by były mniejsze. I na jednej z połączonych warstw rusz do przodu napisy. Czyli przysuń je bliżej siebie (być może będziesz musiał wybrać też na tej warstwię opcję 3D warstwy). Wiesz o co chodzi? Tak aby one były bardziej z przodu, a reszta była z tyłu (ale resztę też lekko wysuń bo póki co to znajduje się na jednej płaszczyźnie z twoim czerwonym tłem).

    <-----------
[Obrazek: n13.gif]
Odpowiedz
#3
Kurde nadal nie działa. Już robiłem od zera kilka razy i za każdym razem to samo
Odpowiedz
#4
Ale bo ty pewno robisz tak sztywno i idealnie kopiujesz jak w tutorialu. Spróbuj trochę sam pokombinowac żeby to ładnie wyglądało.
Odpowiedz
#5
(03-20-2011, 11:43)rlz napisał(a):  Kurde nadal nie działa. Już robiłem od zera kilka razy i za każdym razem to samo

Jeżeli WYBRAŁEŚ rodzaj warstwy "3D" to w TRACK MOTION danej warstwy masz 4 okienka. Widok tył, bok, przód i jeszcze jeden. W jednym z tych widoków suwasz elementem w przestrzeni, do siebie - od siebie. No to nim suń właśnie tak.

Chyba że o co innego pytasz.
[Obrazek: n13.gif]
Odpowiedz
#6
http://img853.imageshack.us/g/parent.jpg/

ziomix01 Nie ważne jak zrobię, za każdym razem mi nie działa. Jak na początku robiłem po swojemu czy potem krok po kroku wg poradnika.
Odpowiedz
#7
O co Ci chodzi? Przecież na screenach co podałeś jest efekt jaki pomagałem Ci właśnie uzyskać. Uzyskałeś go.
[Obrazek: n13.gif]
Odpowiedz
#8
np:


w 0:10

Dużo bardziej, że tak powiem odstaje przy mniejszych napisach niż u mnie. Gdzie mi się wydaje, że u mnie wcale nie odstaje

albo tu


0:04

W porównaniu do mojego to różnica jest ogromna.

Odpowiedz
#9
Przecież już wszyscy napisali: masz sobie ustawić tekst w przestrzeni!
Odpowiedz
#10
Dzięki za pomoc. Jakoś nie mogłem w tym "Top" ustawić w przestrzeni do mnie. To wziąłem w Position i na osi Z ustawiłem.

Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z tekstem - wyświetla się zła czcionka Albert221 5 1,300 10-23-2013, 17:40
Ostatni post: PatrykoD
  Problem z tekstem jimo93 4 1,173 03-16-2012, 14:55
Ostatni post: jimo93

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości