Bunch i html :)
#1
Muszę tam jeszcze kawałek dopisać choć cały czas się zastanawiam czy to robić, bo kupa rzeczy startuje z jeszcze innego klucza rejestru.\, czyli z LOCAL_MACHINE, ale na razie nie wiem mam pomysłu, jak takie coś zrobić tak, by było wygodne w użytkowaniu.
I tak najlepszym wyjściem jest wpakowanie 8 albo więcej GB RAM i przejście na 64 bitowy soft. No ale to wtedy nie tytko Vegas, ale i pluginy itd.

Skrypt to dodatek do Joomla, le jest też wersja "uniwersalna". Wszystko masz tutaj: http://www.joomlaworks.gr/content/view/24/42/

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#2
(02-18-2011, 9:13)efix napisał(a):  Skrypt to dodatek do Joomla, le jest też wersja "uniwersalna". Wszystko masz tutaj: http://www.joomlaworks.gr/content/view/24/42/

Dzieki za odpowiedź.
Znalazłem to coś tu: http://www.joomlaworks.gr/#downloads_section
Jednak to wymaga PHP a ja mam stronę w samym HTMLu więc jest dla mnie bezużyteczne.
[Obrazek: n13.gif]
Odpowiedz
#3
Mało kto już robi strony w czystym html, jest to mocno niepraktyczne przy większych rzeczach. No ale wolny kraj.

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#4
Niestety tworzenie stron to nie moja brożka.
[Obrazek: n13.gif]
Odpowiedz
#5
bunch napisał(a):Dzieki za odpowiedź.
Znalazłem to coś tu: http://www.joomlaworks.gr/#downloads_section
Jednak to wymaga PHP a ja mam stronę w samym HTMLu więc jest dla mnie bezużyteczne.
http://www.no-margin-for-errors.com/proj...box-clone/ - coś takiego? Jak masz małe pojęcie o html i js to powinieneś sobie poradzić :)
Odpowiedz
#6
Wow Tidzu! To rokuje. Dziękuję. Dziś będę nad tym się głowił w nocy. A wygląda na całkiem przystępne dla mnie. Dzięki. Najlepsze jest to, że taki Off-Top. No ale wątek efixa podbija :)
[Obrazek: n13.gif]
Odpowiedz
#7
Ok. Przeniesione, ale jest mały problem - Część postu EFIXa jest nie tam gdzie powinna.
Odpowiedz
#8
Cytat:brożka.
????? :)

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#9
(02-20-2011, 0:59)efix napisał(a):  
Cytat:brożka.
????? :)

A pisze się "broszka"? Damn!
Wszystko przez te idiotyczne wymysły - pseudonimy.
"Waszki G" , "Pszemki" i tak dalej. Ale tym razem mi sie myli od nazwiska - Paweł Brożek / Pawła Brożka. I zdarza się często, że walę takiego byka.

Ale efix, tak czy siak - naprawdę Ci dziękuję.
[Obrazek: n13.gif]
Odpowiedz
#10
Tidzu - Twój skrypt jest nic nie wart ponieważ NIE DZIAŁA.


To może doświadczeni w budowaniu stron, pomożecie mi zaimplementowac ten skrypt? Bo według mnie, moim skromnym zdaniem to gówno W OGÓLE NIE DZIAŁA.

Czemu nie ma nigdy instrukcji po polsku?

Te pliki z paczki pobieram i wsadzam do głównego katalogu. A że na swym serwerze nie mam od razu plików strony, tylko moja gałąź wygląda tak: (serwer)/strony/bunch/index.html
to pliki pobrane z paczki musze wstawić nie gdzie indziej, tylko do pierwszego katalogu, bo do nich musi w skrypcie prowadzić ścieżka źródłowa. No i robię tak, wsadzam te trzy foldery IMAGES, CSS i JS na swój serwer. Następnie wg instrukcji wsadzam te dwa kody na stronę.
Tak jak piszą tam w sekcji "Script Needed": http://www.no-margin-for-errors.com/proj...mentation/

Wklejam jedno pod <head> na stronie
A drugi kod tuż przed </body> czyli tak jak chcieli.

Potem przy pożądanym do wyświetlenia w lightboxie obrazku, dodaję atrybut rel="prettyPhoto" i co? I NIC. I właśnie o to chodzi, że nic. Gdzie robię błąd?
Przecież Mam na innej stronie zainstalowanego lightboxa i jakoś działa, a ten jest zjebany.

Dlaczego to nie działa?

Co gorsza, PODMIENIŁEM skrypty na tej stronie z innym Lightboxem, który działał na ten co podał Tidzu i zgadnijcie co? - nie działa. Więc podaliście link do niesprawdzonego badziewia.

Zróbcie sobie proszę prosta stroną z jednym odnośnikiem do jednego zdjęcia i uzyjcie tego skryptu - nie zadziała Wam. No mówię. Pobierzcie te pliki. Otwórzcie notatnik, zróbcie banalna, małą stronkę z jednym odnościkiem do jakiegoś zdjęcia (nawet nie musi być ono na waszyms erwerze, po prostu jakas fotka z sieci). Wstawcie prawidłowo te skrypty do kodu strony, dodajcie przy linku wskazany atrybut i te pliki css i js, i images z paczki zapiszcie gdzie mają się znaleźć i zróbcie sobie stronkę. A zobaczycie, że to jakieś brednie.

Na dowód, film:



[Obrazek: n13.gif]
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Szok! Ewenement! Bunch - rozwaliłeś mnie! efix 7 1,515 04-16-2014, 3:53
Ostatni post: Bunch
  Bunch przeczytaj Skender 6 1,422 07-15-2012, 8:29
Ostatni post: Bunch
  Bunch w radio :) naffnaff 4 1,187 03-01-2011, 22:50
Ostatni post: RaF02

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości