Pixelowe wariacje i problem z rozmazaniem
#1
Witam, na wstępie chciałbym napisać, że jestem nowy na forum, szukałem mojego problemu poprzez opcję "szukaj" i jakoś tak, niebardzo znalazłem.

Otóż mój problem dotyczy tego, że mam wszystko ładnie pięknie, nagrany film itd.
No to przychodzi czas, na wrzucenie go do SV Pro 9.
Problem pojawia się tutaj, że już na wstępie gdy próbuje odtworzyć w nim film, pixele zaczynają wariować, obraz zlewa się ze sobą, a ja jedynie po paru próbach robić mogę tylko duże oczy...
Rozdzielczość ustawiona wg. filmu itd.
Macie jakiś pomysł na tego fanta?
Dołączam jeszcze screen'a i generalnie podkreślam, że jestem rownież nowy w obsłudze SV, więc prosiłbym o nie wyżywanie się na mnie za jakiś... no standardowy, najprostszy błąd jaki mogłem uczynić w opcjach sv.
Screen: http://img826.imageshack.us/f/svprobl.png/
Odpowiedz
#2
1. Ustaw sobie:
[Obrazek: a.png]
2. Przeinstaluj kodeki jak to nie pomoże. Poszukaj na forum o kodekach to na pewno znajdziesz.
Odpowiedz
#3
Takie coś się robi, kiedy edytuje się materiał nie przeznaczony zasadniczo do edycji. Najlepiej, gdybyś to przekonwertował do czegoś innego, edytowalnego, a na razie możesz sprawdzić, czy coś pomoże ustawienie we właściwościach klipu disable resample.

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#4
Znalazłem nieco czasu na sprawdzenie i powiem szczerze, że zacząłem od rady Efixa, za co Ci bardzo dziękuję, ponieważ konwersja pomogła.
Pozdrawiam.
Odpowiedz



   


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości