Aktualny czas: 05-22-2012, 12:11
Witaj! (Logowanie — Rejestracja)
|
Przejaśnienia i 'zniszczenie' filmu.
|
|
01-30-2011, 11:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-30-2011 11:42 przez varnish.)
|
|||
|
|||
|
Przejaśnienia i 'zniszczenie' filmu.
chciałbym wiedziec jak mozna uzyskac efekt taki co jest w 0.26 (chodzi mi o takie "latające mrówki" i w 0.37 takie rozjasnienie albo tu w 0.15 tez takie "mrówki" wiem że ten teledysk pewnie był montowany w SV (montował go moderator z jednego forum i mówił ze montuje w sv) chodzi mi jak uzyskac taki zniszczony troche obraz i takie przejaśnienia tak jak mniej więcej jest na poczatku i w 1.40 takie jakby zniszczenie tez filmu ale to tez wygląda jakby nie wiem jakies literki przeskakiwały albo cos takiego i w 4.03 tez takie przejasnienie na niebiesko. Z góry dziękuje |
|||
|
01-30-2011, 12:21
|
|||
|
|||
|
RE: Przejaśnienia i 'zniszczenie' filmu.
Mrówki i rozjaśnienia - VM Rexor Plugin Pack. Za pomocą Star Dots z tej paczki wykonasz 'mrówki', a przy pomocy Four Corners Color Gradient wykonasz takie rozjaśnienie.
|
|||
|
01-30-2011, 20:09
|
|||
|
|||
|
Ok dzięki a jak moge uzyskać te pluginy ?
|
|||
|
02-09-2011, 20:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-09-2011 20:45 przez God.)
|
|||
|
|||
|
Te 1 "mrowki" wygladaja mi na osobny klip, dużo takich efektów da sie osiagnac przez laczenie np. wygaszaczy ekranow z klipami.
|
|||
|
02-10-2011, 19:46
|
|||
|
|||
|
Już wiem jak to zrobić, sam odkryłem.
Użyj sampla video z animacją, która rośnie. Np. rosnący kwiatek z liściami. Wiesz o co chodzi. Potem wybierz tryb kompozycyjny, ale własny - custom. I tam pojawiają się u mnie trzy tryby. Wybierz jeden z nich. I bawiąc się suwakami otrzymasz powstające zagłębienia wraz z cieniowaniem. Możesz też suwakami ustawić skalę na jak daleko mają pojawiać się te "zagięcia". Efekt wygląda bardzo ładnie i na pewno można zrobić z niego coś fajnego jeśli podłoży się dodatkowo teksturę. Albo np. użyje masek (Mask Generator) by potem dodać teksturę i gotowe. |
|||
|
02-10-2011, 22:13
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-10-2011 22:25 przez varnish.)
|
|||
|
|||
|
nie za bardzo Cie rozumiem... ale i tak jeszcze nie wiem jak otrzymac te przejaśnienia (najbardziej mi na tym zależy), jeśli ktos nadal nie wie to takie jak tu http://www.youtube.com/watch?v=s-DTbegs2...ture=feedu np 0.25 albo na samym koncu ! sam to tancze a fajnie wygląda na filmikach.
A może to jest zrobione w jakims innym programie np Adobe After Effects albo cos innego... albo jakies pluginy.. |
|||
|
02-11-2011, 6:18
|
|||
|
|||
|
po raz n-ty - zazwyczaj ten efekt jest opisany jako film clutter.
Masa odpowiedzi na to pytanie: http://www.youtube.com/results?search_qu...utter&aq=f |
|||
|
02-11-2011, 22:53
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-12-2011 10:05 przez varnish.)
|
|||
|
|||
|
O wielkie dzięki, mam juz ten plugin i własnie jak go wrzucam na film (na os czasu) to te światła sie nie "ruszają" tylko stoi w miejscu... co to moze byc ?
Edit: ok juz sobie poradziłem, jeszcze raz wielkie dzięki :) A jak uzyskać te "przelatujące literki" i obrazki przez ekran, to ten sam plugin ? :) |
|||
|
07-22-2011, 22:17
|
|||
|
|||
|
Skąd moge ściągnąć ten plugin prosze pomoc
|
|||
|
08-06-2011, 21:59
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-06-2011 22:07 przez Beyliona.)
|
|||
|
|||
|
Dołączam się :)
proszę o linka do tego pluginu! (02-11-2011 22:53)varnish napisał(a): O wielkie dzięki, mam juz ten plugin i własnie jak go wrzucam na film (na os czasu) to te światła sie nie "ruszają" tylko stoi w miejscu... co to moze byc ? Czesc, mozesz mi uploadowac paczkę z tym pluginem? <swiatla,miganie> z góry dziękuje :) |
|||
Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc