Zakłócenia
#1
Witam!

Mam pewien problem. Mianowicie po zaimportowaniu pliku wideo i wrzuceniu go na oś do przerabiania są momenty w których na podglądzie (i po renderowaniu) pojawiają się takie oto : http://img341.imageshack.us/img341/7855/leleweb3.jpg zakłócenia.

Wiecie jak temu zaradzić?

Dodatkowe info:
-format tego pliku to Mp4
-używam Vegas Movie Studio HD Platinum 10
Odpowiedz
#2
A playery normalnie odtwarzają?
Odpowiedz
#3
Tak, sprawdzałem w Media Player Classic, Windows Media Player i w Winampie
Odpowiedz
#4
Mam ten sam problem... Robiąc mini mix filmików nagranych z "życia" ;d
W camtasii owego problemu nie ma, zaś SV go urodził...

Jakieś pomysły ^^ ?
Odpowiedz
#5
To jest ewidentnie wina kodeka. Używasz jakichś kodekpaków? Wygląda to trochę jak dropy DV albo błąd algorytmu do dekompresji. Czasami przy mpeg2 na dekoderze jest taki efekt.
Odpowiedz
#6
Kodekpak jest... Dziwne, że nie widać tego przy normalnym odtwarzaniu... Co zalecasz ?
Odpowiedz
#7
Pytałem, jaki a nie czy jest. Wywal i zainstaluj FFDSHOW, DIVX i tyle powinno wystarczyć.
Odpowiedz
#8
Spróbuje... Jeśli to istotne bawię się skonwertowanymi na avi plikami 3gp, nagrywanymi jak można się domyśleć telefonem

EDIT.

Divx zainstalowany... Czy są zakłócenia - nie mam pojecia... Próbując dodać jakiś film do projektu SV ma on problem z codekem... Wczesniej byly tzw. "Zaklócenia", ale otwierał <lol2> ... Teraz nie potrafię nawet otworzyć...
EDIT 2.

Nic się nie zmieniło... Problem ciągle ten sam...
Odpowiedz
#9
Zainstaluj WSZYSTKIE podane kodeki.
Odpowiedz
#10
(02-08-2011, 17:51)tidzu napisał(a):  zainstaluj FFDSHOW, DIVX i tyle powinno wystarczyć.

Zainstalowałem... Problem ten sam ;]

Interesujące jest fakt, że tzw. "Zakłócenia" są tylko w filmikach z telefonu... Choć w player odtwarza je poprawnie, jak wspominałem camstasia też ...
Odpowiedz



   


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości