brak synchronizacji dzwieku z obrazem przy 23.976fps
#1
Dotyczy: Vegas Movie Studio HD Platinum 10

Chcialem wyciac fragmen pliku avi zakodowanego XviD'em lub DivX'em przy 23.976 klatkach na sekunde. Od razu po wczytaniu do Trimmer'a dzwiek jest przesuniety wzgledem obrazu. Ustawienia projektu sa dokladnie takie same jak pliku zrodlowego, zarowno ilosc klatek jak i czestotliwosc probkowania dzwieku (rozdzielczosc tez ale to chyba nieistotne). Po wyrenderowaniu do jakiegokolwiek formatu (mpg2, mp4, avi-xvid) przesuniecie dzwiek wzgledem obrazu nadal wystepuje. Opcje renderowania ustawione tak samo jak projekt.

Im dalej tym przesuniecie jest wieksze.

Parametry pliku zrodlowego sprawdzam w Vegas i GSpot'em.

Problemu tego nie ma przy plikach zrodlowych majacych 25fps.

Czy sa gdzies jeszcze jakies ustawienia ktore pominalem.
Odpowiedz
#2
Dołączam się do pytania.
Od połowy filmu dźwięk jest opóźniony o jakąs sekundę, dwie.
Filmy to gameplaye z frapsa, wcześniej było dobrze. Pierwsza połowa filmu jest dobrze potem się chrzani, co na to poradzić ... ?
Odpowiedz
#3
też dołączam się do pytania. Mam surowy materiał z lustrzanki i po wypuszczeniu do xivd itp obraz niezgrywa sie z dźwiękiem
Odpowiedz
#4
A herce Wam się zgadzają (41/48) w źródło/projekt/render? Przy okazji - z avi bywa różnie i czasem tak jest, że w specyficznych wypadkach obraz się rozjeżdża z audio.

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#5
u mnie herce się nie zgadzały! dzięki za tą poradę.
zgrałem dźwięk z zooma H1 i z każdą minutą rozjeżdżał się z obrazem z kamery. po przerobienu z 44 a 48 jest OK.
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Brak przestrzeni w dzwięku po renderze w vegasie raf7677 5 192 08-06-2016, 0:11
Ostatni post: Bunch
  Problem z zapisanym projektem - czarny obraz, brak dźwięku ZAFIRa 10 777 01-18-2016, 0:04
Ostatni post: ZAFIRa
  Brak dźwięku po przetworzeniu filmu SVP13 Problem 4 762 08-29-2015, 11:17
Ostatni post: mateuszszar
  Brak dźwięku w niektórych fragmentach Stach 0 464 02-11-2015, 19:16
Ostatni post: Stach
  Brak dzwięku importowanego wideo do Sony Vegas 13 firedevil 18 3,947 12-21-2014, 14:20
Ostatni post: mateuszszar
  Brak dzwięku po renderowaniu / Sony Vegas 10 FHA 0 860 07-26-2014, 9:11
Ostatni post: FHA

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości