Aktualny czas: 05-22-2012, 11:16
Witaj! (Logowanie — Rejestracja)
|
czy warto upgrade'ować do 10? (audio)
|
|
12-14-2010, 2:32
|
|||
|
|||
|
czy warto upgrade'ować do 10? (audio)
Obecnie używam głównie sv7, posiadam też legalną 8-kę. No i pytanie, czy do dźwięku, na xp 32 bit warto wydać te 900 zł na upgrade do 10? Interesuje mnie tylko strona audio. w 8 i 9 rozwój audio zaniedbali mocno. Sony twierdzi, że (wreszcie) potrafią korzystać z wielu rdzeni - na ile efektywnie? tyle razy więcej pluginów na żywo ile rdzeni? coś przydatnego jeszcze? jak ze stabilnością?
|
|||
|
12-15-2010, 5:48
|
|||
|
|||
|
RE: czy warto upgrade'ować do 10? (audio)
Moim zdaniem na razie nie warto - do audio używam 9 i jest super. Jedyny plus jaki wydaje mi się użyteczny to możliwość zapięcia efektu na każdym event`cie. Po za tym 10 nadal jest dość niestabilna w porównaniu do 9. Jest parę przydatnych udogodnień jak wskaźniki wysterowania kanału, możliwości monitorowania, grupowanie ścieżek... ale do poważnej roboty używam 9 i liczę na to, ze 10 za jakiś czas będzie tak samo stabilna.
|
|||
|
12-15-2010, 13:17
|
|||
|
|||
|
Poprawki do V10 zapewne niedługo się pojawią, obecnie są testach.
|
|||
|
12-20-2010, 7:47
|
|||
|
|||
|
Zaczekaj. Jak ludzie to przetestują sprawa się rozjaśni. Szkoda wydawać 900zł jeśli to nic nie wnosi. Ludzie go przetestują w necie będzie można poczytać opinie i wtedy podejmiesz decyzje :)
|
|||
|
12-20-2010, 16:24
|
|||
|
|||
|
Mi się ta nowa wersja bardzo spodobała - poprawili te błędy z importem - co mi się bardzo spodobało, że Vegas się nie wiesza po wrzuceniu czegoś na timeline.
|
|||
|
01-12-2011, 21:27
|
|||
|
|||
|
Zacząłem trial 10-ki i jak na razie powiem tak:
Duży+ obsługuje najnowsze pluginy (no ale nowy program powinien) minusy, upierdliwości (może ktoś wie jak rozwiązać?): - nie mogę otwierać projektów przeciągając je na pasek tytułu w oknie vegasa - te mierniki VU w mixing console - nie da się ich ustawić równolegle do mierników peak, tak jak w sound forge? Na takich krótkich i tak g.... widać |
|||
|
06-03-2011, 23:47
|
|||
|
|||
|
Po wszelkich aktualizacjach, stabilność jest on. Najwazniejsze zmiany to grupowanie track'ów, bardzo przydatne. Możliwość ustawiania dowolnego in i out z tracku.
|
|||
Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc