Aktualny czas: 05-22-2012, 11:07
Witaj! (Logowanie — Rejestracja)
|
Skąd pobierać legalną muzyke do filmów?
|
|
12-07-2010, 10:08
|
|||
|
|||
|
Skąd pobierać legalną muzyke do filmów?
Witam,
skąd brać darmowe mp3, które można wykorzystać legalnie w swoim filmie. Film będzie udostępniany w telewizji, więc musi być wszystko zgodne z prawem. |
|||
|
12-07-2010, 13:11
|
|||
|
|||
|
RE: Skąd pobierać legalną muzyke do filmów?
Coś ma iść do TV, a ty chcesz tam mp3 wciskać...?
|
|||
|
12-07-2010, 13:24
|
|||
|
|||
|
może być i wav. Tak chce do telewizji a czemu pytasz? Uważasz, że mp3 sie nie nadaje? mp3 ma wystarczającą jakość do tv.
|
|||
|
12-07-2010, 13:47
|
|||
|
|||
|
Poszukaj w jamendo.org.
|
|||
|
12-07-2010, 14:57
|
|||
|
|||
|
Poszukaj utworów na licencji Creative Commons. Albo Loyality Free? Ale raczej na pewno to pierwsze. Już mi się grafika pierniczy z tym video.
A jeśli chcesz muzykę filmową to mam kumpla, profesjonalnego kompozytora. Skomponuje Ci wszystko czego sobie zapragniesz za odpowiednią kwotę. Mogę dać namiary. |
|||
|
12-07-2010, 18:46
|
|||
|
|||
(12-07-2010 14:57)Bunch napisał(a): Poszukaj utworów na licencji Creative Commons. Albo Loyality Free? Licencje CC są różne. I wcale nie oznaczają, że coś jest darmowe i można sobie używać jak się chce - trzeba zawsze taką licencję przeczytać. Więcej na ten temat: http://pl.wikipedia.org/wiki/Licencje_Creative_Commons Bunch - Loyality Free??? Nie przypadkiem Royalty free? To tak nawiasem mówiąc także nie oznacza darmowej muzy, grafiki itp. oznacza jedynie, że nie płacisz dodatkowych tantiem za każdorazowe wykorzystanie tego utworu. |
|||
|
12-08-2010, 9:10
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-08-2010 9:22 przez norbiix.)
|
|||
|
|||
|
bardzo dziękuje o takie mi chodzi
Creative Commons użycie utworu z taką licencją powoduje to, że jestem zmuszony umieścić informacje o autorze tak? i tylko tyle wystarczy by to było legalne? I takich kawałków nie mogę już modyfikować tzn. uciąć fragment który mnie interesuje? czy mogę? znalazłem stronę: http://sampleswap.org/mp3/creative-commo...-music.php jak macie jakieś fajne to prosiłbym |
|||
|
12-08-2010, 17:56
|
|||
|
|||
(12-08-2010 9:10)norbiix napisał(a): bardzo dziękuje o takie mi chodzi A dlaczego nie przeczytałeś tego co jest napisane w wiki? Teraz uważaj: będę wolno pisał, bo widzę, że bardzo wolno czytasz. Niezależnie od tego, czy utwór jest na jednej z licencji CC, czy jakiejkolwiek innej, treść licencji określa co i w jakim zakresie wolno Ci robić. Wiele utworów na licencji CC nie pozwala na modyfikację albo na komercyjne wykorzystanie. I co masz umieścić też definiuje licencja - przede wszystkim pełną treść licencji lub odnośnik do tej treści. W wielu wypadkach musisz swój utwór także udostępnić dalej na licencji CC. Dla mnie osobiści CC jest w zastosowania komercyjnych zasadniczo do dupy. |
|||
|
12-09-2010, 11:41
|
|||
|
|||
|
Czytałem na wiki ale nie było jasno wyjaśnione. Efix a co polecasz jeżeli nie cc?
|
|||
|
12-09-2010, 13:17
|
|||
|
|||
(12-09-2010 11:41)norbiix napisał(a): Czytałem na wiki ale nie było jasno wyjaśnione. Efix a co polecasz jeżeli nie cc? Jak tam nie było jasno to nie wiem jak można jaśniej - mówię - czytaj treść licencji. 1. Szukasz utworu który Cię interesuje. 2. Czytasz uważnie licencje 3. Kupujesz i/lub pobierasz. Jeśli będzie to na licencji CC to musisz sprawdzić na jakim rodzaju i czy Ci to odpowiada, jak na innej - licencja wyraźnie opisuje (a przynajmniej powinna) na jakich zasadach wolno Ci go wykorzystać. Brak licencji oznacza, że generalnie nie wolno Ci niczego :) Jak potrzebujesz "uniwersalnego podkładu o niczym" to gdzieniegdzie możesz jeszcze kupić Cinescore (już nie produkowane) i wygenerować sobie jakiś podkład. A jak nie to Jamendo i inne tego typu serwisu, szukaj pod hasłem "royalty free music" - kto wie, może coś darmowego trafisz. |
|||
Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc