Paski po wyrenderowaniu filmiku
#1
Dlaczego dzieje sie coś takiego?


Załączone pliki Miniatury
   
Odpowiedz
#2
Złe ustawienia przeplotu.
Odpowiedz
#3
Czy jak go wyłacze w ustawieniach to będzie dobrze?
Odpowiedz
#4
Tak, musisz zapisać bez, a mieć projekt z.
Odpowiedz
#5
No ok, ale jest kolejny problem. Jak oglądam to na tv to obraz skacze, tak sie rozmazuje, a jak oglądam na kompie to nie. Może to wina rozdzielczość. Filmik w pozycji wyjściowej ma rozdzielczość 720x480 i w takiej zapisuje. Może w tym problem?
Odpowiedz
#6
To przez przeplot, pokaż jakie masz parametry plików źródłowych, ust projektu i do czego renderujesz.
Odpowiedz
#7
(11-26-2010, 22:33)krasux napisał(a):  pokaż jakie masz parametry plików źródłowych,

Tzn, co ? Sorry ale musisz mi to łopatologicznie wytłumaczyć co dokładnie.

Renderowałem do .avi ale zauważyłem, że mpeg-2 dużo mniej zajmuje więc do niego renderuje.

(11-26-2010, 22:33)krasux napisał(a):  ust projektu
O to chodzi?

PS
Musze sprawdzić bo chyba jak zmieniałem format z .avi na mpeg-2 to nie zmieniłem ustawień (nie wyłączyłem przeplotu)


Załączone pliki Miniatury
   
Odpowiedz
#8
PO CH*** renderujesz do NTSC? Przełącz na PAL i wszystko powinno zadziałać.
Odpowiedz
#9
Wcześniej zapisywałem do Pal i też były paski. Tak czy siak musze wyłączyć przeplot.
Odpowiedz
#10
Weź w ostatniej zakładce 'Project' zmień tam na Preview i zobacz czy nadal będą paski.
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Paski w filmiku Danio 5 1,203 11-01-2011, 22:42
Ostatni post: kaytek
  Jak usunąć czarne paski z filmiku? cinus1 16 9,180 11-13-2010, 0:50
Ostatni post: Bunch

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości