Problem z dźwiękiem
#1
Witam. Na wstępie powiem, że jestem początkujący i nie znam się na SV. Zapewne odpowiedź na moje pytanie jest banalna, ale nie mam pojęcia jak to naprawić. Do rzeczy. Stworzyłem film, podczas przeglądania w SV z dźwiękiem jest wszystko ok. Po zrenderowaniu filmu, kiedy otwieram plik AllPlayerem dźwięk się zacina, przerywa i ogólnie jest nie najlepszej jakości. Co jest nie tak?
Odpowiedz
#2
Jakich ustawień użyłeś podczas renderowania ?
Odpowiedz
#3
Podaj więcej info. Materiał wejściowy. Do jakiego kontenera renderujesz, jakim kodekiem, ustawienia, cokolwiek.
Nie udzielam odpowiedzi na PW.
Odpowiedz
#4
Miałem sekwencję screenshotów w formacie .TGA, zamieniłem je w VirtualDubie na plik .avi za pomocą kodeka Huffyuv (w VirtualDubie z dźwiekiem nic nie robiłem). Następnie z SV Przerobiłem plik na wmv. Moje ustawienia projektu video to:
-1280x720
-Field order: None
-Pixel aspect ratio: 1,0000
-Frame rate: 50
-Rotation: 0
-Pixel format: 8bit
-Full-resolution rendering quality: Best
-Motion blur type: Gaussian
-Deinterlace method: None
(Dodam też, że jakość filmu pozostawia wiele do życzenia)

Natomiast audio są takie:
-Master bus mode: Stereo
-Number of stereo busses: 0
-Sample rate(Hz): 44 100
-Bit depth: 16
-Resample and stretch: Good

Ustawienia renderowania audio:
-Mode: CBR
-Format: WMA 9.2
-Attributes: 320 kbps, 44kHz, stereo(A/V) CBR

Ustawienia renderowania video:
-Mode: CBR
-Format: WMV 9
-Image size: 1280x720
-Pixel aspect ratio: 1,000
-Frame rate: 50
-Seconds per keyframe: 5
-Override default compression buffer(seconds): 3
-Video smoothness: 100
-Bit rate: Internet/LAN: 5,50M
Odpowiedz
#5
Odnoszę wrażenie, że może być to za dużo do przełknięcia dla Twojego kompa/dysku przy stałym bitrate.

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#6
Rzeczywiście, dźwięk jest zły tyko na moim komputerze, a w Internecie wszystko jest ok. Moge zrobić coś, aby na moim kompie tez bylo dobrze?
Odpowiedz
#7
Może na dzień dobry zmniejsz troszkę parametry tego dźwięku, zmień 320 kbps na np. 128...

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#8
(09-26-2010, 17:20)efix napisał(a):  Może na dzień dobry zmniejsz troszkę parametry tego dźwięku, zmień 320 kbps na np. 128...

eeee jak by to był stary telefon to może, teraz bitrate dźwięku nie ma znaczenia - wielkość pomijalna. Spróbuj podłożyć wav (uncompress), może to zacinanie to jakiś problem z dekoderem. Po za tym sekwencje TGA to możesz bezpośrednio zaimportować do Vegasa
Odpowiedz
#9
No dobra, poszedłem na łatwiznę... Ale z drugiej strony na c...o na neta 320kbps? Na monitorach (głośnikach znaczy się) ktoś tego raczej nie będzie słuchał. W ogóle zastanawiam się, czy w większości przypadków nie starczy 64kbps
I tak całość jest - bo pewnie chodzi o YT czy Vimeo - konwertowana...

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#10
64kbps - przy mono wystarczy
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z dźwiękiem przy renderowaniu Filozof94 3 1,105 02-27-2015, 13:48
Ostatni post: mateuszszar
  Problem z dzwiękiem ryszerd 0 405 09-21-2014, 12:59
Ostatni post: ryszerd
  Problem z dźwiękiem memento 1 609 05-12-2014, 12:16
Ostatni post: efix
  Problem z dźwiękiem Philia 2 655 04-24-2014, 22:12
Ostatni post: Philia
  Problem z Dzwiekiem ;/ realmadrid 0 487 02-16-2014, 23:49
Ostatni post: realmadrid
  Problem z dźwiękiem po zrenderowaniu michael197 2 831 01-03-2014, 15:37
Ostatni post: michael197

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości