Białe napisy w rogu.
#1
Witam. Potrzebuje pomocy. Z Vegasem działam od niedawna lecz mam już do wyrenderowania 2 projekty i nie mogę tego zrobić. Otóż w lewym górnym rogu pojawiają mi się białe napisy(załączam na screenie). Pisałem do różnych ludzi robiących tzw. TuT'y na youtube. Nikt nie wie co to może być i nikt się z czymś takim nie spotkał. Podejrzewam że może to być wina kodeka. zawsze koduje Xvid'em.
Screen edit: http://img29.imageshack.us/img29/6333/screenzd.jpg :)
Pozdrawiam Fuzzy
PS. Z racji że jest to mój pierwszy post, chciałbym przywitać wszystkich forumowiczów. :)

PS2. Jeśli już był taki temat to przepraszam, na to forum trafiłem z Google.
Odpowiedz
#2
Ludzie, myślcie troche, to już któryś gigantyczny obrazek rozpieprzajacy forum. Nie mogłeś wyciąć tego fragmentu albo dać linka?

1. Sprawdź, czy przy renderowaniu do innego formatu też to wystepuję,
2. Jeśli nie, przeinstaluj XVida, najlepiej wersję ze strony projektu, ew. obmacaj ustawienia samego kodeka, czy nie ma jakiś włączonego jakiegoś trybu debugowania albo czegoś w tym stylu.

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#3
Dobra można zamknąć. próbowałem wyrenderowac 5 innymi i za każdym razem crashowalo mi vegasa. Aż w końcu spróbowałem WMV (czego słyszałem ze warto unikać) i w nim działa..
Odpowiedz
#4
No widzisz, działa. Bez problemów. A wszyscy jęczą. WMV - WIN! Pewnie kodek dodawał swoją reklamę.
[Obrazek: n13.gif]
Odpowiedz
#5
No niby działa ale film 46 minut renderowal się 12h :D
Odpowiedz
#6
No to bez jaj. Mi film 58 minut renderował się 3-4 godziny.
Może masz słabego kompa? Ja mam 4 rdzenie, 4 Giga ramu...
[Obrazek: n13.gif]
Odpowiedz
#7
2 rdzenie po 2.4 2 gb ramu :) z tym ze renderowałem w full hd z najlepszymi jakościami.
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Napis na rogu Deuce 3 1,054 07-22-2011, 16:39
Ostatni post: DefQon

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości