Problem z .wav
#1
Witam Drogich Userów forum!

Mam problem z plikami .wav, których nie mogę dodać do filmu. Miałem Vegasa Pro 9 na innym kompie i nie miałem takiego problemu. Muszę też dodać, że mam komputer świeżo po formacie i mam zainstalowane kodeki ffdshow.
Odpowiedz
#2
Coś Ci wyskakuje? Jakiś błąd, smerf?
Nie udzielam odpowiedzi na PW.
Odpowiedz
#3
Nic, tylko jak przeciągam na oś, to pokazuje się znak "zakazu". Robi tak się na każdym pasku.
Odpowiedz
#4
A czy to na pewno są to WAV, czy tylko się tak nazywają.
Odpowiedz
#5
Dokładnie to są te dźwięki:

http://www.freesound.org/samplesViewSingle.php?id=49139

http://www.freesound.org/samplesViewSingle.php?id=43586
Odpowiedz
#6
A czy ten plik da się przeciągnąć do okna "Project media" i stamtąd odegrać odsłuchać?

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#7
Tak jak myślałem - z opisu wynika ze jest to jakiś abstrakcyjny wav (44100Hz, 2822kbps, 32 bit, Stereo) - kto korzysta z 32 bit`ow, 24 bit dla filmu to i tak nadmiar. Wyślij mi ten plik - nie chce mi się tam rejestrować
Odpowiedz
#8
(09-11-2010, 17:44)groh napisał(a):  Wyślij mi ten plik - nie chce mi się tam rejestrować

Proszę bardzo.

Pierwszy
Drugi
Trzeci

Odpowiedz
#9
Nic tego nie widzi nawet Sound Forge, używam też takiego programiku MediaInfo i też nie widzi
ps. tylko trzeci się załadował poprawnie - ściągnij i porównaj z oryginałem. I jeszcze jedno czy coś te pliki odtwarza
Odpowiedz
#10
Nie działa żadna z trzech próbek, nawet w VLC. Pokreślam, że na laptopie, były to te same pliki, pobrane z tego samego źródła i normalnie działają. Zobaczę, czy próbki z laptopa, będą działać na komputerze.
Odpowiedz



   


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości