Kaszka przy renderowaniu
#1
Pierwszy raz renderuje film i mam problem, bo podczas renderowania na ekranie mam na filmie kaszkę, a po otworzeniu wyrenderowanego filmu, albo jest kaszka na nim, albo duży przeplot, albo w ogóle całkiem jakiś nie wyraźny, próbowałem już w kilku formatach sugerując się tutorialami i za każdym razem porażka. Próbowałem już MainConcept AVC/AAC(mp4), MPDE-2. Sony AVC, a nawet Video for Windows (avi). praktycznie za każdym razem ustawiając 1280x720, 25,000 Pal. pixel 1,000 constant bit rate: tu próbowałem z różnymi i z 192 000 i 35 000 000, pojekt ustawiłem na good i za każdym razem to samo, podczas renderowania kaszka, a po słaba jakość. Co źle robię?????????? Nadmienię, że pliki nagrywane są w formacie mp4 w rozdzielczości 1280x720.plik chce przygotować do conwertera na FLV, H264.
Odpowiedz
#2
Zaznaczone przy projekcie i renderowaniu field order na none? Pokaż screena z tej kaszki.
Odpowiedz
#3
   
i jest zaznaczone na: none
Odpowiedz
#4
Plissssssssssssssssssss bo już na wszystkie sposoby próbuje renderować i totalna kiszka (albo kaszka;-) za każdym razem to samo, po nacisnięciu na save podgląd zmienia się i jest widoczny z taką kaszką j.w. może to jest coś wspólnego z tym przyciskiem split sceean view bo już sam nie wiem. Czasami już na samym początku robienia filmu pojawiała mi się ta kaszka, ale po przeciągnięciu kursorem w zaznaczonym miejscu obraz stawał się czysty tak jak na tym zdjęciu ?????????????     SORRKI JUŻ POMOC NIEAKTUALNA doszedłem sam , a jak by co to w track FX miałem suwak przesunięty na 0,500 (niestety jak widać początkujący jestem).
Odpowiedz
#5
sorrka ale głupotka, czy za każdym razem ten suwak trzeba przesuwać na 0.000, próbowałem to jakoś już zapisać , szukać w ustawieniach, coś kiepsko mi to idzie, a to trochę denerwujące jest, za każdym razem po zrobieniu nowej ścieżki muszę pamiętać żeby wejść najpierw w track FX i przesunąć suwak noise level na 0.000, bo za każdym razem jest 0,500. Może i to głupie pytanie , ale gdzie to wyłączyć????
Odpowiedz
#6
A skad Ci sie ten szum wziął tak w ogóle? Nie przypominam sobie, by Vegas sam coś ustawiał.
Odpowiedz
#7
nie mam zielonego pojęcia nawet jak ścieżka jest pusta to ten szum jest ustawiony do połowy
Odpowiedz
#8
kurcze... a nie zrobiles sobie przez przypadek domyślnego presetu jakiegoś przy renderowaniu i nie masz dodanego tam efektu? Bardzo dziwnie wygląda ten Twój obrazek z wyraźną plamą i szumem dookoła.
Odpowiedz
#9
rendowanie ustawiałem wg. tutoriali więc, chyba nie mogłem nic przestawić, ale wydaje mi się, że ta kaszka/szum zrobił mi się jak bawiłem się i sprawdzałem do czego służą te wszystkie przyciski nad ekranem podglądu. Teraz nie umiem powiedzieć który przycisk naciskałem, bo wiem że to się pojawiło, próbowałem to anulować naciskając ten sam przycisk potem inne i teraz tak namieszałem że już nie wiem, który był pierwszy. Ten mój pierwszy post, jak powrócić do ustawień pierwotnych, właśnie wiązał się z tym problemem.
Może dopowiem jeszcze taką sytuację : po zaimportowaniu pliku na ścieżkę, na ekranie podglądu mam ten szum na całym obrazku, po naciśnięciu tego przycisku wskazanego czerwoną strzałką na zdjęciu, na ekranie podglądu kursor zamienia mi się w krzyżyk, a przy przytrzymaniu go prawym przyciskiem na myszce i zaznaczeniu na ekranie dowolnego miejsca, w tym miejscu obraz robi przezroczysty, właśnie tak jak na tym drugim zdjęciu.
Odpowiedz
#10
Ten przycisk który naciskasz chwilowo wyłącza efekty nałożone na track, event, media, lub końcowy render. Możesz zrobić sobie np. pół ekranu z efektem i pół bez i zobacz jak to wygląda. Albo właśnie zaznaczyć kwadrat.
W którymś miejscu musisz mieć dodany efekt Sony Noise albo coś w tym stylu. Nie ma innej możliwości. Strzelam że będzie to FX Media.
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Crash przy renderowaniu kyrtas8 1 84 11-19-2016, 17:15
Ostatni post: mateuszszar
  Jaką opcje wybrać przy renderowaniu (POMOCY) Dawid1992 3 130 10-02-2016, 13:40
Ostatni post: mateuszszar
  Zacinanie sie przy renderowaniu, jak i wczasie montażu. prollerox 10 533 05-31-2016, 23:47
Ostatni post: prollerox
  Błąd przy renderowaniu pokazu zdjęć Yohualtecuhtli 0 216 02-22-2016, 15:58
Ostatni post: Yohualtecuhtli
  Vegas przestaje działać przy renderowaniu hubert01 1 515 11-19-2015, 21:22
Ostatni post: mateuszszar
  Sony Vegas - error 0xc00d003c (message missing) - przy renderowaniu M-Zalew 2 496 11-09-2015, 18:14
Ostatni post: M-Zalew

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości