Problem przy renderowaniu
#1
Mam zgrany materiał z kamerki. Chcę go wyrenderować na rozmiar 853x480.

Zainstalowałem Xvid MPEG-4 i tego kodeka chcę użyć
Do audio zainstalowałem AC-3 ACM Codec

Wszystko ustawiam wybieram renderuj i wyskakuje error:

An error occured while creating the media file
An error occured while opening a codec.

Używam wersji Pro9.0 trial

Szukałem też informacji na forum w jakie kodeki się zaopatrzyć do Video i Audio niestety nie znalazłem tutorialu Codekowego help.
Odpowiedz
#2
http://www.free-codecs.com/download/AC-3...ressor.htm - to ściągnij, klikasz potem prawym i dajesz "Zainstaluj". A w opcjach renderingu wybierasz z audio "AC-3 ACM Codec"
Nie udzielam odpowiedzi na PW.
Odpowiedz
#3
Po co mi ten Download AC-3 Decompressor ?? Ja mam chyba problem z kodekiem od video bo niezależnie czy wybiorę AC3 czy inny kodec do Audio to mi ten błąd wyskakuje. Problem z tym, że instaluję już 3 wersję i d...
Odpowiedz
#4
Każdy kodek ma swoje "widzimisia" jeśli chodzi o ostawienia, dotyczy to zarówno kodeków obrazu jak i audio. Czasem nie chce obsłużyć jakiejś rozdzielczości obrazu, czasem nie chce przyjąć np. bitrate czy innych parametrów dźwięku. Jeśli nie mieścisz się w specyfikacji kodeka dostajesz własnie taki komunikat.
Z komunikatu nie wynika, czy problemem jest audio czy wideo. Sprawdź to najpierw.
1. Wyrenderuj kawałek bez dźwięku (no audio). Jak dalej dostaniesz ten komunikat, to znaczy że problemem jest ustawienie wideo. Zresztą mozesz też spróbować wyrenderować sam dźwięk.
2. Jeśli bez dźwięku też się wywal, ustaw render na 848x480 albo 864x480. Jeśli dalej dostaniesz błąd - to znaczy, że trzeba poszukać innego kodeka albo coś jeszcze robisz nie tak.
Odpowiedz
#5
Zrobiłem jak chciałeś bez AUDIO to mi Sony przestał pracować oto info:

Problem Description
Application Name: Vegas Pro
Application Version: Version 9.0 (Build 563)
Problem: Unmanaged Exception (0xc0000005)
Fault Module: C:\WINDOWS\system32\xvidvfw.dll
Fault Address: 0x11751803
Fault Offset: 0x00001803

Wnioskuję, że to problem z xvid ale mam najnowszy i dup...a
Odpowiedz
#6
Ok, to wiadomo, że to nie audio jest problemem. To teraz ustaw rozdzielczość tak jak napisałem i powiedz czy coś się zmieniło.
Odpowiedz
#7
Zmiany na 848x480 i 864x480 dały ten sam efekt co wyżej... :(

Swoją drogą jak zainstalować x264 ?? Bo klikam na plik exe i nic się nie instaluje :(
Odpowiedz
#8
Rozumiem, że Xvida masz z http://www.xvid.org i Vegasa także zaktualizowanego? Kurcze trudno zdiagnozować, dlaczego Ci się ten Xvid wywala.
A jak wygląda kompresja np. w VirtualDub? Jest poprawna?
Odpowiedz
#9
A nie wiem nie używałem VD. Nagrałem film z kamerki wczoraj w 1080p a mimo wszysto jak nie zrobię kompresji pojawiają mi się kreski poprzeczne nie wiem jak to się nazywa ale pewno wiesz o co chodzi...

Teraz znowu zainstalowałem nowego XVid i renderuje :) ale słyszałem x264 lepszy. Co do aktualizacji Vegas'a to chciałem do najnowszej wersji to mi wyskakuje error, że nie może i tyle. Używam XP SP2.

Czyli co mam najpierw zainstalować VirtualDub zrobić kompresję filmu a potem obrabiać w Vegasie ??
Odpowiedz
#10
Nie, nie. Ale skoro aktualizacja Xvida pomogła to jest OK.
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Crash przy renderowaniu kyrtas8 1 84 11-19-2016, 17:15
Ostatni post: mateuszszar
  Jaką opcje wybrać przy renderowaniu (POMOCY) Dawid1992 3 131 10-02-2016, 13:40
Ostatni post: mateuszszar
  Zacinanie sie przy renderowaniu, jak i wczasie montażu. prollerox 10 534 05-31-2016, 23:47
Ostatni post: prollerox
  Błąd przy renderowaniu pokazu zdjęć Yohualtecuhtli 0 216 02-22-2016, 15:58
Ostatni post: Yohualtecuhtli
  Vegas przestaje działać przy renderowaniu hubert01 1 515 11-19-2015, 21:22
Ostatni post: mateuszszar
  Sony Vegas - error 0xc00d003c (message missing) - przy renderowaniu M-Zalew 2 496 11-09-2015, 18:14
Ostatni post: M-Zalew

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości