vegas na win7 32bit - filmy nie działają na xp
#1
Witam,
w pierwszej kolejności witam wszystkich po raz pierwszy, nie wiecie jak się cieszę z odnalezienia tego forum!!!

Mam problem z odtwarzaniem zrenderowanych filmów na nowym sys. oper. win7
na innych kompach z win xp

Bardziej szczegółowo:
Wcześniej był win xp - wszystko działało poprawnie,
jednak po przesiadce na win7 32bit
sony vegas 9 pro renderuje filmy, które wcale się nie odtwarzają na innych komputerach z xp (tam trafiają docelowe filmy).
Wgrane aktualne (klite i ffdshow) kodeki na kompa z vegasem i na kompy z xp,
poprostu nie odtwarzają się.
Czy macie jakieś sugestie co do renderowania lub kodeków zainstalowanych na kompach??
Odpowiedz
#2
Cytat:klite i ffdshow
Oj błąd. Wywal klite. Zostaw ffdshow oraz zainstaluj osobno kodeki, których będziesz używał.
Nie udzielam odpowiedzi na PW.
Odpowiedz
#3
Ok ffdshow zainstalowane,jednak pojawił się kolejny problem :)
kiedy próbuje to zrenderowac do .avi i wchodze w customs, chcę wybrać sobie codec. wybieram ffdshow, pojawia mi się zakładka configure..., wchodzę, wybieram interesujący mnie codec i...wyskakuje mi błąd, który mogę wysłać raportem do producenta i SV zamyka się automatycznie

czy jest jakaś szansa, żeby to działało?
System operacyjny to windows 7 home prof. 32-bit
Odpowiedz
#4
Windows 7 Home Professional? Chyba home premium :D Jeśli masz oryginalnego Vegasa to napisz do oficjalnego supportu w Polsce, jeśli nie to spróbuj usunać i zainstalować Vegasa jeszcze raz, lecz przed drugim zainstalowaniem Vegasa usuń z rejestru wszelkie rzeczy dot. Vegasa.
Odpowiedz
#5
Premium, Premium :) Dzwoniłam do nich, dowiedziałam się tylko tyle, że nie odpowiadają za inne codeki, niż te, które dają w pakiecie z SV...poczytałam forum, zrobiłam tak jak radzicie- odinstalowałam k- lite, ffdshow i zainstalowałam codeki DivX MPEG- 4 codeck ale niestety, kiedy chcę cokolwiek renderować SV po prostu Go nie widzi :( filmy mają być puszczane w Digital Signgage, a wysyłanie przez serwer 30x tego samego filmu, więc zależy mi na tym, żeby były jak najmniejsze i jak najlepszej jakości, a efekt jest taki, że na playerze albo nie przechodzi cały, albo tnie wszystko, a innym razem jest spłaszczony albo brzydki jak noc listopadowa.... POMOCY bo ja już nie mam pomysłów
Odpowiedz
#6
Wyrenderuj do formatu za który SV odpowiada (DV-AVI, bądź nieskompresowane AVI, ewentualnie mpeg2) a następnie przekonwertuj materiał virtualdubem - spróbuj kodek xvid.
[Obrazek: i15.jpg]
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Sony Vegas 11 psuje filmy. gawronek 13 1,209 08-25-2015, 14:19
Ostatni post: mateuszszar
  Czy bez firmy mogę sprzedawać filmy stworzone w Sony Vegas Pro 13 (komercyjny)? createstock 12 1,477 05-28-2015, 13:57
Ostatni post: robertsonPL
  Nie działają efekty? glamourdie 2 1,978 06-18-2013, 17:35
Ostatni post: Damian88888888
  Efekty nie działają! Misishuu 4 1,452 03-03-2013, 2:00
Ostatni post: Kasia1
  Sony Vegas a system 32bit Chaia 5 5,361 11-27-2012, 16:35
Ostatni post: mateuszszar
  Brak Divx'a (Vegas 11 trial) Win7 64b TomaszB 0 919 12-01-2011, 19:02
Ostatni post: TomaszB

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości