materiał org. AVCHD => rendering AVCHD
#1
mam taki problem
wcześniej na SV 9.0c działało mi to bez problemu (niestety nie pamiętam ustawień ale raczej nic specjalnego)
teraz przesiadłem się na SV 9.0e i mam problem z zapisem materiału.
chciałbym nagrany na kamerze materiał wrzucić na PC, połączyć wszystkie klipy i zapisać w oryginalnym formacie "bez renderowania" czyli po prostu szybki zapis

ratujcie bo już brakuje mi pomysłów !!

Materiał źródłowym nagrywany na kamerze AVCHD 1920x1080
info z pliku:
[Obrazek: 1a.jpg]

parametry projektu w SV:

[Obrazek: 2a.jpg]

[Obrazek: 2b.jpg]

parametry renderingu:

[Obrazek: 3a.jpg]

custom

[Obrazek: 3b.jpg]

[Obrazek: 3c.jpg]

[Obrazek: 3d.jpg]

[Obrazek: 3e.jpg]
Odpowiedz
#2
Cytat:Kolejność skanu: górne pole wpierw
Ktoś jeszcze jest za spolszczaniem Vegasa? ;)

Właściwie to nie mam styczności z materiałami AVCHD. Co w Vegasie robisz z klipami czy nic, po prostu wrzucasz i chcesz wyrenderować? Może lepiej to w VirtualDub zrobić?
Nie udzielam odpowiedzi na PW.
Odpowiedz
#3
Witam

Mam podobny problem czy udało się go rozwiązać ?? Mam złożony filmik w AVCHD i nie bardzo wiem w czym go wypuścić do procodera. Najbardziej dla mnie logiczne jest wypuszczenie w AVCHD (bez ponownego renderingu) ale niestety Vegas renderuje i to długo i na dodatek jest problem z synchronizacją obrazu z dzwiękiem.
Odpowiedz
#4
Bo masz złe ustawienia projektu, podaj screeny.
Odpowiedz
#5
(07-16-2010, 21:12)krasux napisał(a):  Bo masz złe ustawienia projektu, podaj screeny.

Załączam screny:

[Obrazek: proj1.jpg]

[Obrazek: render1.jpg]

[Obrazek: render2.jpg]

Parametry pliku źródłowego są następujące:

ID : 4113 (0x1011)
ID menu : 1 (0x1)
Format : AVC
Format/Informacja : Advanced Video Codec
Profil formatu : High@L4.0
Ustawienia formatu, CABAC : Tak
Ustawienia formatu, poklatkowy : 2 klatki
Format_Settings_GOP : M=1, N=26
Czas trwania : 7 min.
Rodzaj przepływności : Zmienna
Przepływność bitów : 21,1 Mb/s
Przwpływność maksymalna : 22,0 Mb/s
Szerokość : 1.920 pikseli
Wysokość : 1.080 pikseli
Proporcje obrazu : 16:9
Szybkość wyświetlania klatek : 25,000 kl/s
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bitów
Rodzaj skanu : Z przeplotem
Kolejność skanu : Górne pole wpierw
bity/(piksele*ramki) : 0.407
Rozmiar strumienia : 1,07 GB (95%)

Będę bardzo wdzięczny za informacje
Odpowiedz
#6
czy mógłby ktoś pomóc w rozwiązaniu powyższego problemu
zanim obrobię materiał chciałem obejrzeć co i jak się nagrało ale na TV dlatego chcę materiał zapisać bez renderingu w AVCHD
Odpowiedz
#7
jak chcesz nieskopresowany to zapisuj do m2t
Odpowiedz
#8
Przwpływność maksymalna : 22,0 Mb/s


Jak dla manie to BIT RATE jest ustawione na 16 000 000 a tu jest 22 000 000 - zmień. Aczkolwiek mam zero kontaktu z tymi plikami
Odpowiedz
#9
Cytat:jak chcesz nieskopresowany to zapisuj do m2t
Te, majster, a skąd ta teoria, że m2t jest bez kompresji?

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#10
m2t wychodzi z kamery wiec wydaje mi sie ze to jest plik skompresowany tylko przez kamere a na kompie mozna go kompresować do m2ts , czy sie myle?
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  AVCHD – zapis bez rekompresji – parę pytań... mihuu 45 15,013 11-07-2013, 12:37
Ostatni post: mateuszszar
  Problem z AVCHD Skender 11 5,834 04-06-2012, 19:34
Ostatni post: mateuszszar
  [problem] kodowanie z AVCHD do DVD Vasquez 42 25,317 11-07-2011, 19:37
Ostatni post: marmix
  AVCHD-render pod BR na DVD DL - help brutus76 23 8,204 05-09-2011, 20:17
Ostatni post: maciekr88@op.pl
  Film HD - AVCHD czy MPEG-2? latet 2 2,757 06-12-2010, 0:44
Ostatni post: latet
  AVCHD i export do Blue-ray grafpol 0 1,236 01-18-2010, 13:04
Ostatni post: grafpol

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości