Różowy obraz
#1
Witam. Mam nadzieję, że wybrałem odpowiedni dział.

Ostatnio chciałem wrzucić film na YT, zainstalowałem więc Sony Vegas Pro 9. Jak przesuwam film na dolny pasek (lub na te miejsce obok) obraz stał się różowy. Zignorowałem to, może po prostu na podglądzie aby tak dziwnie widać, jednak w gotowym pliku było widać ten róż. Daję obrazek, żeby łatwiej było odpowiedzieć. Bardzo proszę o pomoc.
Kod:
http://img413.imageshack.us/img413/5296/beztytuucsd.jpg

A poza tym, jaki format wziąć, aby filmik był bardzo dobrej jakości? Ja wziąłem Sony AVC (.mp4, .m2ts, .avc) Internet 16:9 HD 25p. Dobry wybór?
Odpowiedz
#2
Pewnie film pokaszaniony.

Cytat:A poza tym, jaki format wziąć, aby filmik był bardzo dobrej jakości? Ja wziąłem Sony AVC (.mp4, .m2ts, .avc) Internet 16:9 HD 25p. Dobry wybór?
Nie. Robisz film w systemie NTSC, a renderujesz to do 1280x720, no ludzie kurwa mać! Poznajcie chociaż podstawy. Aby, film był w dobrej jakości to po pierwsze potrzebujesz pliku wejściowego w dobrej jakości, a jak ściągasz z jutuba jakieś gówno w rozdzielczość 640x360 czy jakie to tam ma rozdziałki to jak Ty chcesz mieć dobrą jakość? To, że sobie "dodasz" więcej pikseli w pliku końcowym NIC Ci nie da. Włączcie czasami myślenie, proszę. Pomoże to i nam jak i Wam.
Nie udzielam odpowiedzi na PW.
Odpowiedz
#3
Faktycznie, na obrazku jest 720x480. Ogólnie nagrywam w 1280x720. Nie zauważyłem, że ten (który wziąłem jako przykład) jest w tak małej rozdzielczości. Ale pomijając ten fakt, to i tak na większych filmikach (tych 1280x720) widać różowy obraz. Myślałem o kodekach, zainstalowałem nowe i nadal bez zmian.
Odpowiedz
#4
No, ale to tylko w jednym filmie tak masz czy w kilku? Jeżeli w kilku to podaj z jakich kodeków korzystają. Będziesz wiedział gdzie błędu szukać.
Nie udzielam odpowiedzi na PW.
Odpowiedz



   


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości