Aktualny czas: 02-08-2012, 10:30
Witaj! (Logowanie — Rejestracja)
|
Brak obrazu/video.
|
|
06-04-2010, 17:45
|
|||
|
|||
|
Brak obrazu/video.
Witam wszystkich użytkowników forum. Od pewnego czasu zaciekawiło mnie tworzenie filmików itp. :). Tworze filmiki piłkarskie, które później wrzucam na serwis youtube.pl . Wcześniej korzystałem z programu Pinnacle Studio 14.
Postanowiłem jednak spróbować teraz programu Sony Vegas 8. Niestety napotykam na pewien błąd w programie. Kiedy dodaje film z ścieżką dźwiękową i próbuje go otworzyć w programie, muzyka normalnie leci natomiast okienko, w którym powinien wyświetlać się obraz jest czarny :( . Zamieszczam poniżej screeny ukazujące mój problem: http://img15.imageshack.us/i/sonyvegasblad.png/ Czy mógł by ktoś mi pomóc? Nie wiem naprawdę z czego wynika ta usterka :( . Czy może brakuje jakiś dodatków do programu i dlatego nie wyświetla mi obrazu? Za każdą radę z góry dziękuje. Pozdrawiam :) . |
|||
|
06-04-2010, 18:15
|
|||
|
|||
|
RE: Brak obrazu/video.
Zapewne wina kodeków, strzelam w ciemno, że masz zainstalowane K-Lite? :> Podaj parametry filmu, który wrzucasz do Vegasa.
|
|||
|
06-04-2010, 18:33
|
|||
|
|||
|
Mam Windows 7, a kodeki, które mam zainstalowane to ffdshow i Shark007 Codecs.
Co do parametrów filmów to raczej tutaj nie ma żadnych błędów bo każdy film, który wrzucam to formaty,które program odtwarza. A czy ty kiedy instalowałeś Sony Vegas to oprócz samego programu instalowałeś jeszcze jakieś programu wspomagające Vegasa?? Chodzi mi tu o jakieś kodeki itp? |
|||
|
06-04-2010, 21:45
|
|||
|
|||
|
Uwierz mi, że jeśli chodzi o niewczytywanie filmu/ów, to błąd z reguły leży po stronie użytkownika, nie programu.
Tomislater swoje, Ty swoje... Jaki to jest film? W jakim formacie, z jakim kodekiem? Miałem kilka razy klipy .avi, których SV nie czytał, bo ktoś wcześniej zmienił wyłącznie rozszerzenie pliku. Dane, dane, dane - z fusów nikt tu nie wróży (choć niektórzy próbują;)). |
|||
|
06-07-2010, 21:06
|
|||
|
|||
|
Miałem to samo pomogło zainstalowanie najnowszych kodeków Storm Codecs ;) zrob to samo powinno pomóc no i zaopatrz się w najnowszą wersję Quick Time'a :P
|
|||
|
08-10-2010, 14:38
|
|||
|
|||
|
Witam!
Sory, że nie piszę w nowy temacie, ale takowego nie mogę założyć. Mój problem jest taki sam opisał mój przedmówca. Zrobiłem 5-minutowy filmik. Na koniec przed jego zapisywaniem obejrzałem go jeszcze raz. Wszystko było ok. Zacząłem go zapisywać. Po 7 minutach postanowiłem zobaczyć czy wszystko jest ok(jak zapisywałem robiłem tak-File>Render As..>Moje Wideo>rozszerzenie .wmv>Template:Default Template). Otworzyłem ten plik WMP. Na początku zobaczyłem napisy-wszystko było ok, ale gdy przyszedł czas na urywki filmików obraz zrobił się czarny. Tak samo jest w SV-napisy są, ale urywek filmików nie ma. Czy możecie mi pomóc? Za okazaną pomoc wielkie Bóg Zapłać :) PS. Pobrałem najnowsze Storm Codecs7. Niestety i to nie pomogło. Mam windows7. Gdy zapisywałem film nie wybierałem żadnych kodeków(nie wiem co to jest :)) Przed chwilką pobrałem Quick Time, który z kolei w ogóle nie chce się otworzyć. |
|||
|
08-10-2010, 14:45
|
|||
|
|||
|
1. Tu jest odpowiedź na to, że nie możesz pisać.
2. Wywal Wszystkie kodek packi - storm codecs, klite etc. 3. Pobierz program gspot, zobacz jakim kodeckiem został potraktowany film. 4. Poszukaj w googlach tego kodeka, pobierz go i zainstaluj. 5. Spróbuj wyrenderować, byle nie do wmv. |
|||
|
08-10-2010, 15:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-10-2010 15:03 przez B-Side.)
|
|||
|
|||
|
Moje pytania:
1. Co do regualminu-czy mam nadal pisać w tym temacie? 2.Jak usunać kodek klite oraz pozostałe? ------- Juz pobrałem ten program. W dziale video mam takie cos: Codec:WMV3 Name:WMP v9 (VC-1 Simple/Main) Status:Codec Status Undetermined w Container: File Type:ASF(.WMA,.WMV) |
|||
|
08-10-2010, 15:12
|
|||
|
|||
|
Uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu asf... Zainstaluje jakiegoś świeżego Windows Media Playera i ew. Windows Media Encoder, ale hmmm.... sugeruję, byś przekonwertował to do czegokolwiek innego.
|
|||
|
08-10-2010, 15:16
|
|||
|
|||
|
Mozesz pisac troszke jasniej ?:) ew? O co chodzi ? I ctzn. przekonwertowac do czegos innego ?
|
|||
Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc