Problem z zapisem.
#1
Mam taki oto problem.Zapisuje film w vegasie w formacie wmv i po zapisaniu niema obrazu tylko jest sam dźwięk.No ale podczas samego zapisywania w tym okienku (podgląd) jest obraz.
Może coś wyłączyłem?
Proszę o pomoc.
Mogę dodać że film nie pokazuje obrazu tylko na jednym filmie który tworzę.Wszystkie inne zapisują się normalnie.Film który chciałem obrobić był zapisany w mp4 w nawiasie miał coś takiego :"BD H264 1280x720 24fps AAC".Miał bardzo ładną jakość ale vegas nie chciał go otworzyć wiec przerobiłem go na avi w rozdzielczości 1080x720 Birate:1024 FPS:30 Kodek:xvid.
Doszedłem do wniosku że nie program jest zły tylko film.Jak mogę odpalić ten film przez vegasa?
Czy jest jakaś wtyczka żeby otworzył od razu ten w mp4 czy może jest sposób na to żeby zapisać go z obrazem w avi.
Bardzo proszę o pomoc.
Odpowiedz
#2
Cytat:miał coś takiego :"BD H264 1280x720 24fps AAC".


Cytat:wiec przerobiłem go na avi w rozdzielczości 1080x720 Birate:1024 FPS:30 Kodek:xvid.

Nie mam więcej pytań. Rozdzielczość to nie wiem na jakiej Ty podstawie wybrałeś, to samo z tym sztucznym zawyżaniem klatek w filmie nie mówiąc już o kodeku xvid, który owszem jest dobry, ale do renderowaniu już materiału, który nie będzie więcej obrabiany. Pliki mp4 Vegas powinien Ci czytać normalnie po instalacji samego ffdshow. Masz pewnei miliard innego syfu na kompie, to nie wina filmu tylko Twoja. Zrób porządek z komputerem.
Nie udzielam odpowiedzi na PW.
Odpowiedz
#3
Co do konwertowania to się na tym kompletnie nie znam i robiłem to pierwszy raz.
Chciałem po prostu żeby nie mieć zaniku jakości.
A co do plików mp4 to faktycznie zaczął mi czytać ale nie po wgraniu ffdshowa tylko quicktima.
Ale gdy wczytuje ten plik pojawia się sam dźwięk bez obrazu.Czyli z tego co widzę czegoś mu brakuję.
Mam porządek na dysku i naprawdę nie jest on jakiś strasznie zaśmiecony,po formacie zainstalowałem tylko K-Lite Codec i Real Alternative więc może być tak że brakuje jakiegoś kodeka.Ale jak już mówiłem nie znam się na tym i proszę o dokładną i zrozumiałą dla mnie wypowiedź.
Odpowiedz
#4
Wywal K-Lite i ffdshow. Po prostu odinstaluj i zainstaluj jeszcze raz, ale już bez K-Lite, tylko samego ffdshow. K-Lite robi burdel z kodekami i potem są takie dziwne jazdy.
Nie udzielam odpowiedzi na PW.
Odpowiedz
#5
Nic się nie zmieniło nadal jest sam obraz bez dźwięku.
Wyrzuciłem tak jak wspominałeś dwa kodeki ffdshow i K-Lite,uruchomiłem ponownie komputer i zainstalowałem ffdshowa.Ale podczas instalacji ffshowa wyskakuje mnóstwo opcji do zaznaczenia może muszę odpowiednią zaznaczyć żeby czytał mi te mp4.A znowu po samej instalacji są opcje do odpalenia kilku konfiguratorów być może tam trzeba coś ustawić.
Odpowiedz
#6
Pokaż screena z konfiguracji ffdshow.
Nie udzielam odpowiedzi na PW.
Odpowiedz



   


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości