problem 16:9
#1
Witam jestem tu nowy i na początek witam wszystkich
otóż mam Vegas od jakiegoś miesiąca i dopiero sie uczę co i jak ale mój problem polega na tym że materiał końcowy chce zrobić w 16:9 nagrywam kamerką canon legria hf 200 a materiał końcowy ma być odtwarzany na tvix 6600 nagrywam full hd czyli 1920.1080 16:9 ale po wrzuceniu do SV i renderingu w dalszym ciągu po odtworzeniu na tvixie nam obraz 4:3
podczas renderringu mam ustawione na avchd pixel aspect ratio 1.0000 dodam że jestem w tym zielony ale jakiś czas czytam to forum jest wiele tematów co sie tyczy mojego problemu robie jak radzicie i nic w dalszym ciągu nie mogę opanować co i jak wiec proszę o pomoc doświadczonych użytkowników co robie nie tak????
Odpowiedz
#2
Rozumiem, że projekt oraz rendring masz ustawione też na 16:9?
Odpowiedz
#3
Proponuję, abyś nagrał jakieś video krok po kroku co robisz, albo dokumentował screenami, wtedy będzie nam łatwiej ustalić przyczynę błędu :) Tylko, pamiętaj, że każdy szczegół się wtedy liczy!
Nie udzielam odpowiedzi na PW.
Odpowiedz
#4
(05-19-2010, 13:21)tomislater napisał(a):  Proponuję, abyś nagrał jakieś video krok po kroku co robisz, albo dokumentował screenami, wtedy będzie nam łatwiej ustalić przyczynę błędu :) Tylko, pamiętaj, że każdy szczegół się wtedy liczy!

ustawienia projektu
[attachment=94]
ustawienia renderingu
[attachment=95]
Odpowiedz
#5
A ten obraz co z tego dostajesz, co niby jest 4:3 zamiast 16:9 to jest obcięty z prawej czy z lewej, czy jest cały ale ściśnięty? Czy wyrenderowany plik jest na komputerze panoramiczny czy już na kompie jest 4:3?
Odpowiedz
#6
na kompie jest ok 16:9 ale jak zapuszczę na tvixie to jest 4.3
Odpowiedz
#7
Ale obcięte czy ściśnięte? Generalnie to jest problem tvixa, być może jest to jakieś ustawienie typu "typ odbiornika", "letterbox" itp. Szukaj w parametrach Twojej czarnej skrzynki, Vegas robi poprawny plik.
Odpowiedz
#8
tvixa mam ustawionego na 16.9 ale obraz po obróbce na sv jest 4.3 jak przestawię na letterbox robią sie pasy jak 16.9 ale strasznie rozciąga obraz dla porównania zapuszczałem blu ray i pasy są ok i generalnie tylko pliki z sv nie mogę ustawić na 16.9 wiec nie wiem gdzie szukać problemu...czy nic nie da się z tym zrobić?????
odświeżam bo dalej nie poradziłem sobie z tym problemem>>>
Odpowiedz



   


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości