Aktualny czas: 05-22-2012, 10:15 Witaj! (LogowanieRejestracja)

Odpowiedz 

Rendering 0%, NIE zawiesza się!
05-13-2010, 20:12
Rendering 0%, NIE zawiesza się!
Cześć wam!
Od kilku miesięcy pracuję z Vegasem 9.0. Montowałem w nim i renderowałem naprawdę wiele filmików z gier - wszystko było w jak najlepszym porządku. Dziś, zmontowałem krótki (bo już były o wiele dłuższe) filmik z kilkoma filtrami, który trwa zaledwie dwie minuty. Zapisałem w formacie, którego zawsze używam - wmv (HD). Wyskakuje mi okienko z procentami renderowania, ale cały czas jest 0%, co dziwne, nie zawiesza się program, bo szacowany czas do końca renderingu wciąż rośnie. Próbowałem być cwańszy niż program i zapisać w innym formacie (avi) - niestety, ta metoda przyniosła mi identyczne skutki.

Z góry dzięki za pomoc ;)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
05-13-2010, 20:43
RE: Rendering 0%, NIE zawiesza się!
Cytat:kilkoma filtrami
Nawet jeden może sporo namieszać
Cytat:cały czas jest 0%
Było
Cytat:innym formacie (avi)
Za późno na kawę, aby wróżyć z fusów, ale mógłbyś napisać, jakie masz ustawienia renderowania, projektu oraz filmów, które masz w projekcie.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
05-13-2010, 21:50
ustawienia projektu:
[Obrazek: 46230358837468276662.jpg]

Ustawienia renderingu
[Obrazek: 21585110008506624241.jpg]
05-13-2010, 22:06
Miałem tego nie komentować ale jednak to zrobię ;) Projekt robisz pod NTSC, a w Polsce obowiązuje standard PAL. Lecz to mało ważne bo i tak pewnie to poleci na jutube czy coś ;]

Jedno mnie zastanawia, czemu renderujesz w całkowicie innych parametrach niż tych, których ustawiłeś w projekcie? Rozumiem, że ktoś może nie być obeznany z danym oprogramowaniem czy cokolwiek, no ale ludzie, na logikę to bierzcie!

Przygotowujesz potrawę według przepisu (ładnie kroisz warzywa, obierasz ziemniaki, mieszasz surówkę), a potem i tak wszystko robisz po swojemu i się dziwisz, że nie wychodzi.

Od razu z góry musisz ustalić parametry projektu, a dopiero potem montować film. W ogóle, w projekcie ustawiasz przeplot dla filmów do neta, nieźle. W tym dziale masz pewien temat, nawet podpięty jest! W którym masz linki do tematów zawierających opisy jak należy renderować filmy.
05-14-2010, 17:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-14-2010 17:14 przez Caman.)
Parametry renderingu i projektu ustawiłem na identyczne, jakie są w poradniku na ów stronie, jednak problem wciąż nie znika. Kombinując, spróbowałem renderować inny, krótki klip bez filtrów - udało się. Chcąc jednak renderować ten większy, z którym mam problem - nie udało się, cały czas pokazuje 0%, a szacowany czas pnie się w górę. Renderowałem już wcześniej takie dłuższe, napakowane filtrami filmiki i nigdy nie było żadnego problemu.

Zarzucam screenem z renderingu
[Obrazek: 49238133878165448732.jpg]

Proszę o dalszą pomoc. Z góry dziękuję.
05-14-2010, 22:18
przekopiuj wszystko do nowego projektu
05-14-2010, 22:28
Skopiowałem i pomogło :) Dzięki wielkie za pomoc, można zamknąć.
05-15-2010, 10:36
Zauważyłem, że coraz częściej pojawia się taki problem (ja też go nadal mam), na razie nikt nie wie jaka jest tego przyczyna. Rozwiązanie jest tylko jedno (jak na razie) skopiować projekt i wkleić do nowego.
05-15-2010, 17:10 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-15-2010 17:27 przez krisusnix.)
Siema skopiowałem all i odpaliło , ale miałem bład w filmie.
Po poprawce w oryginale i zapisaniu oraz po skopiowaniu i rozpaczęciu znowu to samo co w orginale
Już zgłębiłem tajemnice (chyba)
Oczywiście trzeba skopiowac bez tego ani rusz ,ale jeżeli wyciszacie tracka to bedzie to samo.
Ściszyć całkowicie ale z tą odrobiną by nie pisało "-inf." tylko załużmy "-59db"
10-08-2010, 17:48
(05-14-2010 22:18)huDx napisał(a):  przekopiuj wszystko do nowego projektu
Zaznaczam cały projekt, kopiuję otwieram nowy projekt i nie mogę wkleić.... To jak to mam zrobić?

Odpowiedz 

Skocz do:

Polskie tłumaczenie © 2007-2012 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2012 MyBB Group.
mybbv3 designed for MyBB