Filmik sie nie zapisuje (help!!!!)
#1
Mam podobny problem mój komp :
1.79 GHz
0,99GB Ram
Model intel Core 2 duo
I karta grafiki jakaś tam Family ; x (ale myślę że to nie gra roli w zapisywaniu fimika w Avi)
Filmik Trwa jakieś 3,5 Min dużo efektów w 3D i wg jak widać na filmiku :
Do tego Chce w HD oraz muzyka trwa 3,5min ile potrwa gdzieś tak kompresować ? ; x
[Obrazek: beztytuu77.png]
Odpowiedz
#2
Ja pierdole. A ustawienia renderowania to gdzie?
Odpowiedz
#3
Cytat:Do tego Chce w HD
a masz projekt w NTSC :D

4,5 godziny materiał renderuje Ci się do NTSC; szczerze, to wątpię, aby w HD Ci się w ogóle to wyrenderowało bez jakichkolwiek błędów :O
Nie udzielam odpowiedzi na PW.
Odpowiedz
#4
na 99,9% renderer wyłożył się w tle (z błędem w stylu "out of memory" ) właśnie teraz takie cuda przerabiam z materiałem FULL HD, mam nadzieję, że na 64 bitowym systemie Vegas sobie lepiej radzi. Rozwiązanie ? Może dołożenie RAM pomoże, ale zanim to zrobisz, spróbuj wyrenderować zwykły DV - PAL.
[Obrazek: i15.jpg]
Odpowiedz
#5
mam to samo tylko że nie nie wina kompa, cały czas stoi w miejscu i nie chce się nawet 1 % ruszyć bo jak by działało to by bez problemu w 5 min zapisało ok 10% zalezy od filmu..
Odpowiedz
#6
Jak nie wina kompa? Przecież ten komputer nie nadaje się do montażu.
Nie udzielam odpowiedzi na PW.
Odpowiedz
#7
Ja bym naniósł małą korektę: do montażu HD. Jeszcze jedną małą rzecz dostrzegłem u siebie na ósemce odnośnie zużycia pamięci i stabilności - po zmniejszeniu "number of rendering threads" do "1" program (fakt, że wtedy wolniej renderuje z wiadomej przyczyny) zaczął zachowywać się znacznie stabilniej (podejrzewam, że cały renderer jest powielany tyle razy ile jest wątków renderujących).
[Obrazek: i15.jpg]
Odpowiedz
#8
Dokładnie taki sam problem mam ostatnio, pisałem o tym kilka teamów wcześniej, jednak nie otrzymałem odpowiedzi, dlatego powtórzę się...
Cytat:Rozwiązanie jakie stosuje jest takie, że kopiuje cały projekt do nowego i wtedy rendering idzie normalnie. Dziwna sprawa :/

Może ktoś wie o co chodzi, lub miał podobny problem?

P.s. ustawienie projektu nie mają tu nic do rzeczy - próbowałem wszystkie możliwości
Odpowiedz
#9
Być może chodzi o jakieś "undo history" czy inne rzeczy nakładane podczas tworzenia programu.
[Obrazek: i15.jpg]
Odpowiedz



   


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości